Thon begynte å fatte interesse for bjørnene i Flå da han ble stoppet av lensmannen i en fartskontroll i 2006. De to begynte å snakke om bjørnene, og etter at milliardæren dro og så på bjørnene som prøvde å kjøle seg ned i et lite myrhull ga han 300.000 kroner til parken for at bjørnene skulle få en badedam. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Thon gir ny milliongave til Bjørneparken i Vassfaret

Milliardæren Olav Thon bidrar med en pengegave på i overkant av 30 millioner kroner for å holde egenkapitalen til Bjørneparken i Vassfaret i pluss.

Ifølge Dagens Næringsliv har Thon til sammen gitt nesten 100 millioner kroner til Bjørneparken, som ligger i Thons hjemkommune Flå. Parken i Vassfaret ble nødt til å nedskrive verdiene med 50 millioner kroner i 2015.

Parken i Hallingdal gir turister mulighet til å se på norske husdyr og ville norske dyr som gaupe og bjørn. I tillegg kan gjestene besøke et nylig åpnet tropisk anlegg med kvelerslanger og andre eksotiske dyr.

Thon har i tillegg til å støtte bjørnene bygget kjøpesenter, hotell, jakt- og fiskesenter, leilighetskompleks, hyttefelt og McDonalds-restaurant i kommunen, som han også selv flyttet til i 2012.