Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sandnes-ordfører vil ikke overta fylkesveier

Sandnes-ordfører Stanley Wirak sier nekter å gå med på fylkesrådmannen i Rogalands foreslåtte omklassifisering av 36,5 kilometer fylkesvei til kommunale veier i Sandnes.

– Totalt uaktuelt, sier Stanley Wirak til Stavanger Aftenblad.

– Vi kan ikke påta oss ansvaret for veinettet uten at det følger med vedlikeholdsmidler, slår han fast.

Rogaland fylkeskommune ønsker å omklassifisere til sammen 690 kilometer med fylkesvei til kommunale veier. Tysvær kommune er den Rogaland-kommunen hvor fylkeskommunen foreslår å omklassifisere den største delen, 92,2 kilometer. I Sola kommune foreslår de å omklassifisere null kilometer, og foreslår å ta over 24,1 kilometer gang- og sykkelvei.

I Sandnes lyder forslaget på å omklassifisere 36,5 kilometer fylkesvei til kommunal vei, og ta over 29,8 kilometer gang- og sykkelvei, skriver Aftenbladet.

– Vi gjør ikke dette for å spare penger, sier fylkesrådmann Trond Nerdal til avisen.

Fylkeskommunen vil, ifølge artikkelen, kvitte seg med vei som ikke har en viktig regional funksjon, samtidig som de tar over gang- og sykkelvei som går parallelt med fylkesvei. Her har i dag fylkeskommunen ansvar for veien, og kommunen har ansvar for gang- og sykkelveien.

– Det er en god tanke, men det er ikke et makebytte. Vi får ikke regnestykket deres til å gå opp, sier Sandnes-ordfører Wirak.