Selger Skanska Installation til Assemblin

Svenske Skanska selger Skanska Installation til Assemblin for rundt 225 millioner svenske kroner.

Skanska har signert en avtale om å selge 100 prosent av aksjene i Skanska Installation til Assemblin. Kjøpesummen utgjør cirka 225 millioner, skriver Skanska i en pressemelding.

- Jeg vil takke alle våre fantastiske medarbeidere som har utviklet Skanska Installasjon til en virksomhet med gode framtidsutsikter. For å få ut det fulle potensialet er det best at en ny langsiktig eier, fullt fokusert på installasjonstjenester, tar over stafettpinnen, sier Mats Nyström, virksomhetsdirektør i Skanska Sverige.

Salget inkluderer hele Skanska Installasjons drift, alle ansatte og eiendeler. I 2015 hadde Skanska Installasjon cirka 830 ansatte, og en omstening  på rundt 1,5 milliarder svenske kroner.

- Oppkjøpet av Skanska Installasjon innebærer at Assemblin får enda flere dyktige medarbeidere som kan imøtekomme kundenes behov og krav over hele landet. Sammen kan vi danne en meget sterk organisasjon med stort utviklingspotensial, sier Lars-Ove Håkansson, styreleder, Assemblin.

Salget er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Sverige.

Assemblin, eid av Triton, er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Sverige, Norge og Finland. Årlig omsetning er på vel 7 milliarder svenske kroner og selskapet har over 5000 ansatte fordelt på over 100 steder i Norden.

Skanska er et av de største prosjektutviklings- og byggefirmaene i Sverige med rundt 10.000 ansatte.