Illustrasjon: Sha arkitektkontorIllustrasjon: Sha arkitektkontor

Setter inn ekstra mannskap i forsinket Svolvær-prosjekt

Kjolestugården i Svolvær ligger etter skjema, men nå settes alle kluter til i prosjektet.

– Selv om det er ferietid, er vi i full innkjøring for Kjolestugården i Svolvær. Utover høsten skal vi leie inn mye folk fra en rekke bransjer, sier Magnar Lorentzen i LofotEntreprenør til Lofotposten.

Den Leknes-baserte entreprenøren har oppdraget med å bygge den seks etasjer høye gården ved Svolvær torg.

– Det har vist seg som et noe spesielt prosjekt, med slipp i fjellet og ekstra store hensyn til nabolaget. Men nå er vi i gang med parkeringshuset under bakken, og monteringen av bygget starter 8. august. En del elementer er kommet inn til Svolvær, og det er Ovik fra Sortland som skal gjøre en vesentlig del av jobben for Overhalla Betongbygg med å løfte byggdelene på plass, sier Lorentzen til Lofotposten.

Kontrakten lyder på 75 millioner for det kombinerte bolig- og næringsbygget, som ved ferdigstillelse vil være 4.613,4 kvadratmeter stort.

– En rekke profesjoner er engasjert for at vi skal holde timeplanen, og for at alt arbeid blir ivaretatt på beste måte. Det være seg håndverkere som malere, snekkere, blikkenslagere og stålarbeidere. Vi skal kjøre på med det remmer og tøy holder, sier Lorentzen.