Trikset for å lykkes er aldri å stoppe opp, men alltid holde sprøyten i bevegelse, sier Enrico Bastiani. Foto: ifi.noEn malersprøyte med beholderen under løpet egner seg best til å male enklere ting, som stakittgjerder og vegger, sier Enrico Bastiani. Foto: Robert Walmann / ifi.noÅ bruke malersprøyte betyr mye forarbeid. Alt i rommet må ut eller dekkes grundig til med plast. Foto: Enrico BastianiFoto: Enrico Bastiani

Maler taket med sprøyte

Malersprøyter kan bli et viktig verktøy for oppussingsglade nordmenn, skriver Informasjonskontoret for farge og interiør i en pressemelding.

– Med litt trening vil de fleste klare å male et tak eller en vegg med malersprøyte, sier Hans Jørgen Solhaug hos MalProff i Asker.

Solhaug forteller i pressemeldingen at hans inntrykk er at nordmenn maler som aldri før.

– Folk maler mye og de er kresne. Alt skal være perfekt. Det blir det med malersprøyte. Dessuten sparer du tid, sier han.

– Trikset er å sprøyte i korte bevegelser 20 centimeter fra panelet. Med tynne strøk unngår du sig, og må ikke stryke ut med pensel. Med sprøyte jobber du uanstrengt. Resultatet blir et flott tak, supplerer Enrico Bastiani, salgssjef for proffmarkedet hos Nordsjö, i pressemeldingen.