Oslos gjenbruksstasjoner har hatt rekordbesøk hittil i år. Norges største gjenbruksstasjon på Haraldrud er en av de stasjonene som mottar stadig større mengder med avfall som enten kan gjenvinnes eller brukes om igjen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslos gjenbruksstasjoner setter besøksrekord

Over 250.000 har kastet avfall som kan gjenvinnes eller brukes om igjen på gjenbruksstasjoner i Oslo.

Spesielt godt besøkt er anleggene på Haraldrud, Grønmo og Smestad. Fredag 6. mai ble det satt besøksrekord med i alt 4.805 kunder innom anleggene, opplyser Renovasjonsetaten i Oslo kommune.

Det har ført til en stadig økende innlevering av avfall som kan brukes om igjen. I løpet av de fire første månedene i fjor ble det samlet inn 281 tonn, mens det i samme periode i år ble samlet inn 325 tonn.

– Vi må ta vare på ting som allerede er produsert og holde de i kretsløpet så lenge som mulig. Vi må bort fra bruk og kast, til fordel for bruk og del, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Bergersen i kommunens renovasjonsetat.

På anleggene kan man levere avfall som ikke kan kastes i den vanlige avfallsbeholderen hjemme. Hageavfall, trevirke, brennbart og ikke brennbart avfall er de avfallssortene folk leverer mest av.