Oslo kommune har så langt i år brukt 231 millioner kroner på Frogner-leiligheter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mener det offentlige presser opp Oslo-prisene

Oslo kommune har kjøpt boliger for over en halv milliard hittil i år, og 442 millioner kroner i startlån har truffet markedet.

Det skriver Finansavisen i sin papirutgave fredag.

I løpet av første halvår har Oslo kommune enten gjennom direkte oppkjøp eller startlån gjennom Husbanken lagt inn nesten én milliard kroner i et historisk høyt priset boligmarked.

– Det er ikke noen tvil om at dette er en bidragsyter til at prisene går opp. Det er et trykk i boligmarkedet nå, og spesielt i den nedre delen av markedet, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek i Houeland Ek overfor Finansavisen.

Oslo kommune har så langt i år brukt 514 millioner kroner på boligkjøp, og av disse kronene brukte kommunen blant annet 231 millioner på 61 leiligheter på Frogner.

– Hvis det de kjøper ligger i de mest attraktive områdene i Oslo, så blir det galt. Det er jo et tankekors at det er veldig høye priser på Oslo vest og i sentrale områder. Du skal ikke bevege deg veldig mange kilometer nordover og østover i byen før det blir ganske normale priser. Da kunne de heller kjøpt der. Det er jo ikke noen menneskerett å kunne bo på de beste adressene, sier Ek.