Illustrasjon: Siv.ark. Ole Bernt Kaldhussæter / Lønnheim idrettIllustrasjon: Siv.ark. Ole Bernt Kaldhussæter / Lønnheim idrettIllustrasjon: Siv.ark. Ole Bernt Kaldhussæter / Lønnheim idrett

Backe Romerike bygger idrettshall i Fet

Backe Romerike bygger nye Fet Arena, med planlagt byggestart i september.

Det skriver Romerikes Blad i en artikkel på sine nettsider fredag.

Byggekostnadene er estimert til 75 millioner kroner før merverdiavgift. Daglig leder Atle Søgård i Fet IL forteller overfor Romerikes Blad at bygget etter planen skal stå klart til bruk neste høst.

– Backe Romerike er veldig godt kjent med Fet kommune og med de fleste aktuelle underentreprenørene som har gitt tilbud i prosjektet. Med sin lokale tilhørighet er vi sikre på at jobben blir skikkelig gjort, sier han.

Ordinær rammetillatelse forventes innvilget senest 25. august, og byggestart planlegges i løpet av september.

– I løpet av juli skal skråningen opp mot ungdomsskolen sikres, ved å fjerne en del masse, for å redusere jordtrykket og for å belaste tomta, forteller han.

Det jobbes også med å finne lokalisering for brakkeriggen, og med å finne en midlertidig parkering for både byggearbeiderne og ansatte ved skolen mens arbeidene pågår.

– Til tross for at vi har fått spesialtilpasset deler av hallen, holder vi oss innenfor budsjettet, noe som er positivt, sier Søgård.

Fet Arena vil inneholde to hallflater, klatrevegg, seks garderober, tribuner på tre sider, kiosk, kafé, et sosialt rom, samt kontorer.