Planstrategi for Oslo 2016-2019 legger rammene for arbeidet med overordnede planer i kommunen. Bildet viser operahuset i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Oslo-byrådet sendte byplaner på høring i ferien

Oslo-byrådet ønsket debatt om planene for hovedstaden de neste årene. Men høringsfristen for plandokumentet er satt til før bydelsutvalgene møtes etter sommeren.

Planstrategi for Oslo 2016-2019 legger rammene for arbeidet med overordnede planer i kommunen. Den 24. juni ble dokumentet sendt på høring til blant annet bydelsutvalgene, skriver Aftenposten.

En ringerunde avisen har gjort tyder imidlertid på at få bydelsutvalg har fått med seg at planen er til høring, og enkelte reagerer på at høringsfristen er 26. august.

– Det er helt håpløst. Det betyr at byrådet mener at planen skal behandles i sommerferien. Da ligger jo hele det politiske arbeidet nede. Ingen bydelsutvalg har møte før høringsfristen har gått ut. Og det er heller ikke spesielt lett å dra i gang den offentlige debatten rundt utkastet når alle er på ferie, sier leder Per Henry Christiansen (Høyre) i Nordre Aker bydelsutvalg.

Byrådssekretær Torkil Vederhus (Miljøpartiet De Grønne) opplyser at planen skal vedtas på bystyremøtet i oktober, og sier at en høringsfrist på to måneder ikke er uvanlig.