Kvænflågtunnelen åpner i sommer. Foto: Irene Skaue / Statens vegvesen

Åpner to tunneler i Nordland

Fra fredag er det fri ferdsel gjennom Kvænflågtunnelen og Saksenviktunnelen på E6 mellom Rognan og Fauske i Nordland.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding onsdag.

De to tunnelene gjennomgår en omfattende oppgradering, og har hatt kolonnekjøring og nattestengt siden i vinter. Fra 15. juli er det imidlertid tre ukers ferie på anlegget, og da er det åpent og fri ferdsel hele døgnet, skiver Vegvesenet.

Prosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen. Foto: Irene Skaue / Statens vegvesen

– Det gjenstår mye arbeid, så vær oppmerksom på at tunnelene har noe ujevn kjørebane og dårligere lys enn før. Det kan også dryppe vann ned på veien, advarer prosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Arbeidet gjenopptas søndag 7. august fra klokka 18. Da fortsetter arbeidet med de stenge- og kolonnetidene som gjaldt før ferien, heter det i pressemeldingen.

Saksenviktunnelen er lengst sør av de to tunnelene. Den er 1.148 meter lang, og sto ferdig i 1992. Tunnelen skal få ny belysning som blir automatisk regulert ut fra hvor mye lys det er på utsiden, nye nødtelefoner for hver 250. meter, ny ventilasjon, nye tekniske bygg, rømningslys, og bom som kan slippes ned dersom tunnelen må stenges.

Kvænflågtunnelen er 1.747 meter lang, og sto ferdig i 1968. Den får samme omfattende oppgradering som Saksenviktunnelen, og i tillegg avløpssystem for håndtering av brannfarlig væske, samt system for videoovervåking fra Vegtrafikksentralen.

Arbeidet startet i februar 2016, og vil, ifølge Vegvesenet pågå et års tid.