Karin B. Bjørkhaug, eder i Komiteen for infrastruktur i Sør-Trøndelag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Får 150 millioner til veiutbygging - men ikke nok

Åfjord kommune og Trøndelag fylkeskommune er lovet 150 millioner for å utbedre fylkesvei, men politikerne frykter det blir for lite.

– Det er litt snålt å si at jeg skuffet over 150 millioner, men samtidig så må jeg få lov til å tenke litt sånn, sier ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern, til NRK Trøndelag.

Utbedringen av den rasutsatte fylkesveien settes i forbindelse med Statkrafts vindkraftutbygging på Fosen. Regjeringen bestemt seg for å forskuttere 150 millioner til rassikring av fylkesvei 723. Det er 90 millioner mindre enn hva utbedringen er beregnet til å koste.

Vind - vind

Slik standarden på fylkesvei 723 er i dag, må Statkraft bygge en ny kai i Stoksund og lage en ny, lang vei for å frakte de største elementene, skriver NRK.

– Vi har forhandlet frem en avtale med Statkraft, slik at hvis vi gjør ferdig dette prosjektet tidsnok for deres utbygging, så kan de bygge mindre vei og de kan klare seg med en kai, forteller Karin Bjørkhaug, leder i Komiteen for infrastruktur i Sør-Trøndelag.

Haster

Hun forteller at det er en gunstig avtale for begge parter, men er redd den vil gå ut på dato, hvis de ikke kan garantere for de resterende 90 millionene.

– Da vil Statkraft gå tilbake til sin originale plan, og da mister vi synergieffekten, sier Bjørkhaug.

Hun mener arbeidet med veien helst burde starte ikke lenge etter ferien, men kan ikke starte før pengene er på plass.

– Det er ferietid og problematisk å komme i kontakt med noen nå. Vi har prøvd å sende signaler om at vi må få klarhet i dette, men foreløpig har det ikke løst seg, sier Bjørkhaug.