Arbeider fikk maskin på et halvt tonn over seg i Ryfast

En 27 år gammel mann måtte sendes til sykehus med luftambulanse etter at en 500 kilo tung komprimeringsmaskin falt på ham under arbeid i Ryfast.

Fredag 1. juli ble en 27 år gammel arbeider i Ryfast sendt til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse etter å ha fått en 500 kilo tung komprimeringsmaskin over seg under arbeidet. Mannen ble innlagt med alvorlige skader, men i stabil tilstand, skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel i sin papirutgave lørdag.

– Årsaken til ulykken er foreløpig uviss. Undersøkelser på stedet avdekket ikke feil på utstyret, hverken når det gjelder festet på komprimeringsmaskinen eller festet på gravemaskinen, sier politibetjent Jostein Flatebø ved Strand og Forsand lensmannskontor til Aftenbladet.

Mannen, som jobbet på uteanlegget på Solbakksiden av Ryfast, skal ha pådratt seg bruddskader i begge beina i ulykken.

Inspektør Jan Lien i Arbeidstilsynet sier til Aftenbladet at ulykken skal ha inntruffet i det maskinen skulle løftes ved hjelp av en gravemaskin.

– Så slapp stroppen den var festet med av en eller annen grunn festet, maskinen ramlet ned på bakken, veltet over og ned i grøfta der en ansatt fikk den på føttene sine, forklarer Lien overfor Aftenbladet.

Mannen skal være ansatt hus svenske VSM, som er underleverandør i Ryfast-prosjektet for arbeidsfellesskapet Tucon/Marti/IAV.