Illustrasjon: HRTB ArkitekterIllustrasjon: HRTB ArkitekterIllustrasjon: HRTB ArkitekterProsjektleder i Konsmo Fabrikker Øst, Lars Berglund. FOto: Konsmo Fabrikker

Konsmo vil bygge 196 modul-leiligheter i Drammen

Boligleverandør Konsmo Fabrikker starter i september salget på Pålsøya Park i Drammen. Eiendommen ble nylig omregulert til boligformål, og Konsmo håper å bygge boliger til en verdi av rund 800 millioner ved elvebredden.

Det var Finansavisen som først omtalte saken i sin papirutgave fredag.

En stor del av bakgrunnen for Konsmos Drammen-satsing er de kraftig økende boligprisene i hovedstadsområdet.

– I Oslo er jo boligmarkedet veldig hett. Med den årsveksten man har hatt der, tror vi flere ser mot omkringliggende steder som Drammen, hvor markedet også er godt, men ikke like hett, sier prosjektleder i Konsmo Fabrikker Øst, Lars Berglund, til Finansavisen.

Satser i øst

Prosjektleder i Konsmo Fabrikker Øst, Lars Berglund. FOto: Konsmo Fabrikker

Berglund bekrefter overfor Byggeindustrien at den Agder-baserte bedriften nå for alvor ser mot Østlandet.

– Konsmo har jo levert elementer til Østlandet i flere år gjennom andre utbyggere, men nå har man gjort et strategisk valg og sagt at Konsmo også skal være representert som utbygger, sier Berglund, som startet som prosjektleder for modulprodusentens østlige satsing i begynnelsen av april i år.

Eiendommen hvor Konsmo Fabrikker nå ønsker å utvikle boliger til en forventet salgsverdi på 800 millioner kroner, er eid av eiendomsselskapet Ole Kristian AS, som eier 95 prosent av aksjene i modul- og elementhusbyggeren.

Berglund sier til Byggeindustrien at både antall boliger og pris er noe som markedet vil råde over, og at man ikke kan si noe mer nøyaktig før i september i år.

Selger i høst

Salgsstart er lagt til over sommeren.

– Hvis vi ser på hva som skjer i Oslo om dagen, kan et prosjekt med over 100 boliger selges ut over natta. Det er ikke samme tilstander i Drammen, men det er bra her også. Vi tenker at hvis vi klarer å gjennomføre dette i løpet av tre til fire år, er det veldig bra, men vi vet jo at det gjerne tar fem til seks år, påpeker han.

Konsmo har fått godkjent en reguleringsplan for området som tilsier at de kan bygge i alt 196 boliger, samt noe næringsareal, hvis det skulle være ønskelig. Foruten parkeringskjeller i betong, er bygningsmassen planlagt som fire etasjer høye leilighetsbygg av moduler, samt rekkehus.

Berglund opplyser om at man satser på å bygge 51 boliger i første byggetrinn, og at det allerede skal være registrert 96 interessenter til prosjektet.