<p>Den dyreste boligen i Oslo.</p> Foto: Skjermdump: Finn.noDen dyreste boligen i Akershus.Den dyreste boligen i Vestfold.Den dyreste boligen i Buskerud.Den dyreste boligen i Troms.

Her er landets dyreste boliger

Boligprisene når stadig nye høyder. Her er de dyreste boligene på det åpne markedet - i alle landets fylker.

Boligprisene er nå 7,3 prosent høyere enn for 12 måneder siden og stigningen ser ut til å fortsette. Vi må flere år tilbake i tid for å finne et år med sterkere prisutvikling.

– Juni ble nok en måned med sterk prisvekst i det norske boligmarkedet. I løpet av de siste ti årene er det kun i 2009 hvor vi har hatt en sterkere prisvekst på landsbasis i juni og første halvår, sa Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge tidligere denne uken.

LES OGSÅ:Het boligsommer

Dyrest på Bygdøy

Et raskt søk på Finn.no viser at det i alt er 105 salgsobjekter i Oslo hvor interesserte kjøper må punge ut med et tosifret antall millioner. 15 av dem igjen koster over 20 millioner kroner.

Det aller dyreste objektet på nettportalen befinner seg på Bygdøy i Oslo. Selve boligen er på 244 kvadratmeter, men du får også med strandeiendom, et stort bryggeanlegg, opparbeidet hage, panoramautsikt og et separat sjøhus.

Prislapp: 80 millioner kroner.

Ifølge Vammervold Dreyer er boligprisveksten først og fremst drevet fram av utviklingen på Østlandet, spesielt i Oslo, hvor prisene har steget med 13,4 prosent.

I nabofylke Akershus er det imidlertid også stive priser og høy tetthet av boliger i 10-millionersklassen.

I alt er det 76 objekter til salgs for over 10 millioner kroner, hvorav 6 koster over 20 millioner.

Den dyreste av dem er på Snarøya i Bærum. For 48 millioner kroner får du en villa i vannkanten på rundt 600 kvadratmeter. Med på kjøpet får du basseng, 2 mål flat tomt, brygge og paddelcourt.

Milliardær-arving

Utenfor Oslo og Akershus er det ikke på langt nær like mange salgsobjekter i 10-millionersklassen. I Østfold er det 9 boliger til salgs for de med mest å rutte med, mens det i Buskerud er 10.

Det dyreste salgsobjektet i Østfold er «Kirkeng gård» i Ørje til 17,2 millioner kroner. I Buskerud selger milliardær-arving Maria Høili «Bakkemerengård» for hele 38 millioner kroner. Den rundt 120 dekar store eiendommen i Lier kommune består blant annet av to bolighus, en garasje, låve og stall, samt fulldyrket mark og innmarksbeite med henholdsvis 39,3 dekar og 50,7 dekar.

I Vestfold er det dyreste salgsobjektet i Tjøme. For 47.700.000 kroner kan du kjøpe «Baldershage». I tillegg til den over 100 år gamle hovedboligen i sveitserstil, følger det med sovehus, frittstående bod, brønnhus og en eiendom på over 57 mål med strandlinje og sjøutsikt.

To hus, båthus og brygger

I Telemark, Oppland og Hedmark er det kun et salgsobjekt i hvert fylke som koster over 10 millioner.

I Hedmark får du et større småbruk i Løten for drøye 10, 2 millioner kroner, og i Oppland kan du kjøpe «Rossmo gard» i Brandbu med tilhørende landbrukseiendom, driftsbygninger og stall for 29 millioner. I Telemark koster det dyreste salgsobjektet 10,5 millioner. For den prisen får du to hus, båthus og brygger.

Lenger sør, i Aust-Agder, koster den dyreste boligen 18,5 millioner kroner. Da får du både enebolig og en idyllisk strandeiendom i Arendal, mens i Vest-Agder er det dyreste salgsobjektet en leilighet. Den 285 kvadratmeter store toppleiligheten legger langs vannkanten ved Bystranda, sentralt i Kristiansand.

Leiligheter i Bergen og Trondheim

Flesteparten av de dyreste boligene på Vestlandet er i Rogaland. Den dyreste av dem er en villa på Sandnes med 501 kvadratmeter bruksareal. I Hordaland er det en ennå ubygd leilighet til 16.9 millioner i Bergen som er dyrest. Den planlagte 189 kvadratmeter store leiligheten er en del av prosjektet Elsero Brygge i Sandviken, som har byggestart i disse dager.

Lenger nord er det lenger mellom salgsobjektene i 10-millionersklassen. Det er 1 i Sogn og Fjordane, 11 i Sør-Trøndelag, 3 i Nordland og 7 i Troms.

Dyreste bolig Sogn og Fjordane er en enebolig i Tjørvåg til 11,6 millioner kroner. I Sør-Trøndelag er det en planlagt 138 kvadratmeters toppleilighet til 14,2 millioner som er dyrest. De tre dyreste boligene i Nordland er alle i Bodø, og den dyreste av dem er en enebolig til 11,9 millioner.

200 år gammel gård

I Troms er det den eldste gården i Finnsnes som er det dyreste salgsobjektet. "Finnsnes Gaard" ble bygd tidlig på 1800-tallet, og påbygd i cirka 1880. Ifølge annonsen på Finn.no startet istandsettingen i 2005 og er nå ferdig. I tillegg til hovedhuset får du flytebrygge, brygge, kai og staselige sjøhus. Prislapp: 15,1 millioner kroner.

Hverken i Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag eller Finnmark er det noen boliger til salgs for et tosifret antall millioner på Finn.no. De dyreste boligene i de fire fylkene er henholdsvis 6,8 millioner (enebolig i Førde), 8,8 millioner (småbruk i Stjørdal) og 6,9 millioner (småbruk i Alta).

I Svalbard er det bare en bolig til salgs. Den koster 2,6 millioner.

LES OGSÅ:IMF med nye advarsler om norsk boligmarked

LES OGSÅ:Mindre byggeaktivitet i strandsonen