Multiconsult søker Fagansvarlig Geomatikk

Multiconsult er et norsk kraftsenter med internasjonalt nedslagsfelt innen prosjektering og rådgivning. Gjennom 45 kontorer i Norge og internasjonalt benytter vi 100 års erfaring til å skape ny historie. For oss handler muliggjøring om erfaring, rett kompetanse og riktig kompetansesammensetning blant våre mer enn 2000 medarbeidere.

Multiconsult er notert på Oslo Børs og opererer innenfor følgende seks forretningsområder: Bygg & eiendom, Industri, Olje & gass, Samferdsel & infrastruktur, Energi og Miljø & naturressurser.

FirmaMulticonsult
FylkeOslo
Søknadsfrist15.08.2016

Multiconsult søker en fagperson med god forståelse for bygg- og anleggsprosjekter, gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, generell innsikt i 3D/GIS/BIM, og ønske om å utvikle fremtidens geomatikkløsninger.

Gjennom flere år har Multiconsult arbeidet metodisk med utvikling av tjenestespekteret knyttet til større multifaglige prosjekteringoppdrag. Modellbasert prosjektering har blitt vanlig i disse oppdragene, og utviklingen går fort mot tegningløs bygging, drift og vedlikehold.

I likhet med at leveransene og prosjekteringsprosessene har endret seg de siste årene, har også kompetansebehovet til Multiconsult endret seg.

Felles for alle disse oppdragene er at de krever, foruten både teknisk spiss- og breddekompetanse, også ledelse og styring på et høyt nivå. Som del av ledelse og styring inngår koordinering av oppdragenes geomatikkaktiviteter, noe som blir stadig viktigere for å gjennomføre effektiv modellbasert prosjektering.

For å nå våre strategiske ambisjoner ønsker vi å styrke vår kapasitet innen dette området med en fagansvarlig geomatikk.

Stillingsbeskrivelse
  • Som fagansvarlig geomatikk i Multiconsult får du muligheten til å utvikle framtidens geomatikk-løsninger - i samarbeid med vår spisskompetanse innen 3D/GIS/BIM, fagdisiplinene og ledelse og styring i alle regioner, samt med andre miljøer i bygg- og anleggsbransjen.
  • Du får også jobbe tett sammen med våre dyktige prosjekteringsledere med ansvar for å koordinere geomatikkaktiviteter i multifaglige prosjekteringsoppdrag. Fagansvarlig geomatikk vil være underlagt forretningsområdet Samferdsel og infrastruktur, men vil også være involvert i øvrige forretningsområder.

Hovedansvarsoppgaver:

  • Utvikle, dokumentere og implementere selskapets løsninger innen geomatikk og grunnlagsmodeller
  • Intern kompetanseutvikling og opplæring
  • Representere Multiconsult eksternt innen fagområdet
  • Koordinere og følge opp geomatikk-relaterte aktiviteter i multifaglige prosjekteringsoppdrag, herunder: 

- Etablere et beregningsgrunnlag for alle fag i oppdrag, med entydig koordinatsystem og høydereferansesystem, samt vedlikehold av dette gjennom oppdraget.
- Innhente eksisterende grunnlagsdata og egne registreringer, som danner grunnlag for oppdragets grunnlagsdatamodell.
- Vedlikeholde grunnlagsdatamodellen og legge til nye innmålinger som kommer inn i oppdraget.
- Transformasjon av koordinater mellom ulike koordinat- og høydereferansesystemer, samt sikre riktige transformasjonsparametre for oppdrag som går over flere kartprojeksjoner.
- Kvalitetssikre 3D-leveranser og grunnlagsmodeller.

Personen vi søker til denne stillingen bør ha innsikt i gjeldende håndbøker fra Statens vegvesen, Jernbaneverket, Statsbygg og BuildingSmart. Vi vektlegger generell interesse for GIS/BIM/3D, og personen må ha god kjennskap til programmer som ArcGis, FME, NovaPoint DCM, Quadri DCM og Civil 3D for å nevne noen.

Kvalifikasjoner

Utdannelse:

  • Høyere teknisk utdannelse, fortrinnsvis innenfor geomatikk (Master eller Bachelor-nivå)

Erfaring:

  • Minimum 5 års erfaring fra landbasert bygge- og anleggsnæring, f.eks. byggherre, rådgiver, arkitekt, entreprenør, landmåling.
  • Erfaring med enten oppfølging eller gjennomføring av prosjekteringsaktiviteter.
  • Erfaring fra bruk av moderne GIS-verktøy og -metoder fra et av selskapets fagområder innenfor prosjektering.

Ta evt kontakt med seksjonsleder Tor Arne Melhus, telefon 21 58 53 27 eller epost tam@multiconsult.no, for nærmere informasjon.

Søk stilling

Vis flere stillinger: