Johs. J. Syltern as bygger allerede adkomstveiene til Roan vindpark.

Syltern vant anleggskontrakt for Fosen Vind

Den andre anleggskontrakten i utbyggingen av Europas største vindkraftanlegg på land er tildelt Vindkraftutbyggingen: Syltern klar med gravemaskineneJohs. J. Syltern as.

Fosenselskapet bygger allerede vei til Roan vindpark. Nå har de også vunnet tilbudskonkurransen om å bygge adkomstveien til Storheia vindpark, ifølge en pressemelding.

Arbeidet med adkomstveien til Storheia vindpark i kommunene Åfjord og Bjugn er den andre anleggskontrakten som er tildelt av Fosen Vind. Anleggsarbeidene tar til i august, og den vel 2 km lange adkomstveien til den største av vindparkene i Fosen Vinds portefølje skal være ferdig i første kvartal 2017.

- Vi gleder oss nok en gang over at et lokalt selskap vinner konkurransen om oppdrag for oss. Det bekrefter forventningene om lokal konkurransedyktighet og bidrar til at vår investering skaper verdier og ringvirkninger lokalt, sier Kristian Aa, daglig leder i Fosen Vind.

Arbeidet med adkomstveiene til Roan vindpark startet i april i år.

LES OGSÅ:Nå begynner byggingen av Roan vindpark

De rundt 40 personene som er engasjert i arbeidet har til nå anlagt cirka 9 av totalt 13 km adkomstvei. Veibyggingen fortsetter i hele sommer, slik at adkomstveiene blir ferdigstilt som planlagt i oktober 2016.

Av de samlede investeringene i prosjektet på 11 milliarder kroner anslår Statkraft, som gjennomfører utbyggingen på vegne av Fosen Vind, at lokale og regionale aktører vil kunne konkurrere om kontraktsverdier på til sammen mellom 1 og 2 milliarder kroner.

LES OGSÅ:Vindkraftutbyggingen: Syltern klar med gravemaskinene