- Nedgangen må ses på som en korreksjon av den kraftige veksten vi har sett de siste månedene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Prisnedgang på borettslagsleiligheter i juni

Prisene på borettslagsleiligheter er 4,4 prosent lavere i juni 2016 sammenlignet med mai 2016.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juni 2016 på 34 898 kroner, mens det tilsvarende tallet i mai 2016 var på 36 492 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,0 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 32 013 kroner.

- Nedgangen må ses på som en korreksjon av den kraftige veksten vi har sett de siste månedene. Prisene er fortsatt over fem prosent høyere enn ved inngangen til året, og ni prosent høyere enn for tolv måneder siden. Sammenlignet med første kvartal i år er prisene i andre kvartal fire og en halv prosent høyere, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i juni 2016 var 39 dager. Det er 3 dager mer enn i mai 2016, og 5 dager mer enn på samme tid i fjor.