Administrerende direktør Terje B. Nikolaisen i COWI tok over Portalbygget fra administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

COWI overtok sitt nye hovedkontor

COWI flytter over helgen hovedkontor fra Helsfyr til Portalbygget på HasleLinje.

COWI overtok fredag sitt nye hovedkontor på Økern som, sammen med Aller-bygget, danner inngangsportalen til den nye bydelen HasleLinje.

Direktør Terje Bygland Nikolaisen sier de gleder seg så mye til å ta de nye lokalene i bruk at de flytter pappeskene allerede i løpet av helgen.

- Vi har vokst ut av de gamle lokalene på Helsfyr, og er opptatt av å samle troppene her så fort vi kan. Når de ansatte drar hjem klokken 16 i ettermiddag har de hatt sin siste arbeidsdag på Helsfyr, og mandag morgen dukker de opp her, sier han.

Omvisning og overtaglese

Representanter fra både COWI og byggherrene Höegh Eiendom og AF Eiendom var fredag med på en omvisning i de nye og moderne lokalene. Deretter var det duket for formell overtagelse.

Konserndirektør Henning Olsen i AF Bygg sier ferdigstillelsen av bygget også markerer at man er kommet et skritt videre i bydelsprosjektet HasleLinje.

- Dette blir et fantastisk fint område med en god miks av kontorer og leiligheter. Stadig flere vet om området, og det merker vi på etterspørselen. Vi opplever stor interesse både fra folk som vil bo i området og virksomheter som ønsker en sentral plassering med god kollektivforbindelse, sier han.

Sammen med Aller-bygget og Bymiljøetatens hovedkontor blir dette det tredje kontorbygget AF Bygg overleverer på Hasle. I alt skal den nye bydelen bygges på et areal tilsvarende 14 fotballbaner.

– Vi er stolte av å være med å utvikle og bygge en bydel som Hasle sammen med Höegh Eiendom, sier Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det nye hovedkontoret til COWI er på i alt 15.800 kvadratmeter

Miljøbygg

Det nye hovedkontoret til COWI, eller Portalbygget som det også kalles, er på i alt 15.800 kvadratmeter og fordelt på åtte etasjer. COWI skal inn i seks av etasjene med rundt 500 ansatte.

Portalbygget er ført opp som passivhus med energiklasse A, og miljøklassifiseres etter BREEAM-NOR-EXCELLENT standarden.

Les mer om bygget her:K2A COWI-bygget

- Vårt nye hovedkontor er langt mer enn ett av landets fremste miljøbygg. For oss representerer det også fremtidens måter å arbeide på. Derfor er vi svært fornøyde med å overta et funksjonelt, fleksibelt og moderne bygg som vi kan vokse og utvikle oss i, sier administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen.

Stolte

Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom sier de er stolte av å overlevere et miljøbygg til en solid leietaker på Hasle.

- Vi vil spesielt få takke AF Bygg Oslo for et godt håndverk levert til avtalt tid og innenfor budsjett. Vi ønsker COWI velkommen til HasleLinje og ser frem til å følge virksomheten i mange år fremover, sier han.

Portalbygget ligger ved siden av det nye hovedkontoret til Securitas, som er under oppføring og ferdigstilles i 2018. Sammen med Aller-huset og Frontbygget danner kontorbyggene inngangsportalen til HasleLinje.

Rundt 1500 arbeidstakere vi ha sitt daglig virke på området fra 1. juli.