Ill. Nordbolig

I Øyer forvandles grustak til et nytt boligområde

- Det begynner å spire og gro i det gamle grustaket i Trodal, Øyer. I disse dager fullføres veger, beplanting og tilsåing av fellesarealene for trinn 1 av 3 i Trodal, sier eiendomsutvikler i Nordbolig Oddvar Haugen.

Øyer kommune står for utbyggingen av infrastrukturen i Øyers nye boligområde på Trodal mens Nordbolig skal stå for utbyggingen av de nye boligene. 

- Det nye boligområdet vil bestå av ca 160 nye boenheter og vil være Øyer Kommunes største boligområde for nye boliger den neste årene. Her skal det bygges eneboliger, rekkehus og leiligheter, legger Haugen til.

- Vi begynner å se strukturen av et nytt flott boligområde som Øyer kommune og Nordbolig har jobbet tett sammen om, sier Haugen og fortsetter: 

- Vi må nesten få lov til å skryte av samarbeidet med kommunen som vi mener er unikt og fremtidsrettet. Vi har bidratt med vår erfaring fra slike utbyggingsprosjekter og med vår markedskompetanse. Samtidig har kommunen holdt på sine krav om kvalitet. Sammen har fått til et boligområde med fokus på bokvalitet og gode uterom. Vi bare gleder oss til å se de første boligen reiser seg tilføyer han.


Prosjektselger Ann-Catrin W. Dramstad i Nordbolig har stor tro på at dette vil bli et attraktivt boligområde for så vel unge som eldre, småbarnsfamilier og enslige/par.

- I løpet av august vil gravearbeidet for de føret boligene komme i gang og vi satser på byggestart i oktober 2016 forteller hun. Det første delområdet på Trodal skal bygge over flere byggetrinn, og starter nå med en firemannsbolig og en lavblokk med til sammen 8 leiligheter.