Prosjektleder prosjektering - Stavanger universitetssjukehus

Sykehusbygg HF ble stiftet som et felleseid helseforetak i november 2014, eid av de fire regionale helseforetakene. Sykehusbygg HF skal sikre et nasjonalt kompetansemiljø for sykehusplanlegging- og bygging på et høyt internasjonalt nivå.

Sykehus-Norge har ansvar for en bygningsmasse på nesten 5 millioner kvadratmeter og med samlede investeringsplaner på rundt 10 milliarder kroner årlig i de nærmeste årene.

Sykehusbygg HF skal bidra til fremtidsrettet utvikling av sykehusutbyggingen i Norge gjennom læring, innovasjon, erfarings- og kompetanseoverføring, og skal være en ressursleverandør for de øvrige helseforetakene.

Sykehusbygg HF skal utføre tjenester knyttet til utvikling, planlegging og gjennomføring av byggeprosjekter og tjenester innenfor eiendomsområdet.

FirmaSykehusbygg
FylkeRogaland
StedStavanger
Søknadsfrist19.08.2016

Det planlegges for å bygge første byggetrinn av nytt universitetssjukehus. Det er etablert et prosjekt kalt SUS2023, som har ansvar for alle aktiviteter knyttet til planlegging av første byggetrinn for nytt universitetssjukehus i Helse Stavanger. Prosjekteier/byggherre er Helse Stavanger HF. Prosjektet er i forprosjektfasen, og denne planlegges ferdigstilt innen 1. kvartal 2017. Forprosjektfasen skal blant annet fastsette optimalt areal som inkluderes i første byggetrinn på Ullandhaug og fastsette gjennomførings- og entreprisestrategi. Målet er at første byggetrinn av nytt universitetssjukehus ferdigstilles i løpet av 1. kvartal 2023.

Det skal ansettes en prosjektleder prosjektering (PLP) i Sykehusbygg HF, avd. Stavanger, for å lede prosjekteringsarbeidet for SUS2023.

PLP skal sikre at den grupperingen som er tildelt kontrakt for å utføre prosjekteringen, utfører arbeidet i henhold til de forutsetningene og føringene som er gitt. PLP vil bli involvert i alle faser av prosjektgjennomføringen, fra forprosjektfasen til ibruktakelse. Stillingen er nyopprettet og rapporterer til prosjektdirektør. Stillingen inngår i prosjektledelsen for SUS2023. Den som ansettes vil foruten samarbeid i prosjektgruppen, være i dialog internt i Helse Stavanger HF, med Helse Vest RHF og rapportere faglig til Sykehusbygg HF.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

  • Lede og organisere prosjekteringsarbeidet innenfor avtalte rammer og i henhold til vedtatte mål.
  • Oppgaver og ytelser av administrativ, koordinerende, framdriftsmessig, økonomisk og organisasjonsmessig art vedrørende prosjekteringsarbeidet, herunder ledelse av utarbeidelse av byggherrens beslutningsunderlag.
  • Sørge for at prosjektet faglig sett utvikles i samsvar med anerkjente metoder, prinsipper og løsninger.
  • Ivareta rollen som byggherrens SHA-koordinator prosjektering.
  • Følge opp at prosjekteringsgruppen ivaretar sine kontraktsmessige forpliktelser, herunder forpliktelser innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA), byggherreforskriften og offentlige krav
  • Sikre god informasjon, samarbeid og kommunikasjon mellom prosjekteringsgruppen og øvrige aktører som oppdragsgiver, brukere, utførende og eksterne samarbeidspartnere
  • Bidra med kunnskap internt i prosjektet og til Sykehusbygg HF sentralt
  • Lede arbeidet med utarbeidelse av konkurransegrunnlag iht valgt gjennomføringsstrategi og lede prosessen med tildeling av kontrakter.
  • Sørge for at prosjekteringsgruppen utarbeider nødvendig arbeidsunderlag i gjennomføringsfasen.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Relevant høyere teknisk utdannelse fra universitet/høyskole
  • Erfaring fra prosjekteringsledelse i tilsvarende prosjekt
  • Erfaring fra sykehusprosjekter eller prosjekter med tilsvarende kompleksitet og størrelse
  • God kjennskap til og erfaring fra komplekse prosjekter med bruk av ulike former for kontrakts/-entreprisestrategier og samhandlingsmodeller.

Personlige egenskaper:

  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Effektiv og systematisk
  • Godt humør og engasjement
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne
  • Helhetstenkende

Sykehusbygg HF tilbyr konkurransedyktig lønns- og arbeidsvilkår. Sykehusbygg har verdiene «Kunnskapsrik, effektiv og pålitelig» og er en lærende organisasjon der deling av kunnskap står sentralt. Sykehusbygg har dyktige og dedikerte medarbeidere, og vi søker derfor en som kan identifisere seg med verdigrunnlaget og bidra til videre utvikling av Sykehusbygg som nasjonalt kompetansemiljø innenfor sykehusplanlegging –og bygging. Dette for å kunne utvikle og bygge framtidens sykehus.

For nærmere informasjon om stillingen så kan du ta kontakt med prosjektdirektør Kari Gro Johanson tlf. 91 39 22 84 eller vår rådgiver i Habberstad Hans Petter Karlsen, tlf. 93 42 57 43.

Søknad med CV sendes hans.petter.karlsen@habberstad.no innen 19.08.2016.

Vis flere stillinger: