Lønes ny leder for RIFs BIM-gruppe

Arve Lønes er valgt til ny leder for RIFs ekspertgruppe innenfor BIM. Han mener norsk byggenæring er langt unna å ta ut potensialet i BIM.

Lønes er til daglig BIM og DAK ansvarlig i Hjellnes Consult as hvor han har jobbet siden 1999. Lønes er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Ålesund med tilleggsutdannelse innen IT.

- RIF-medlemmene har kommet langt i arbeidet med å bygge opp solid BIM-kompetanse i Norge, men vi ser at alle involverte i byggeprosessen må besitte kompetansen for å utløse det potensialet som ligger i BIM, sier Arve Lønes i en pressemelding.

- Fordelene med BIM er at man kan fjerne seg fra papirveldet, redusere risikoen i kritiske beslutningspunkter og oppnå et lavere konfliktnivå dersom BIM benyttes på riktig måte i byggeprosessen. Det krever ytterligere kompetansebygging både blant RIF-medlemmene, men også hos de andre involverte i byggeprosessen. Vi er derfor glade for at Arve Lønes, som har en bunnsolid kompetanse i faget, tar på seg vervet som leder for RIFs ekspertgruppe innen BIM, sier Ari Soilammi, som er fagsjef i Rådgivende ingeniørers forening.