Foto: RambøllStyreleder i Oslo Havn Bernt Stilluf Karlsen og Hanne Pollen fra Rambøll. Foto: RambøllFoto: RambøllFoto: Rambøll

Se Rambølls SOS fra Nordre Akershuskai

Onsdag var det offisiell åpning av Nordre Akershuskai i Oslo, komplett med morsekoder på bakken.

Det skriver Rambøll i en pressemelding torsdag.

Rambøll har hatt ansvaret for den overordnede områdeutviklingen på Nordre Akershuskai, og har jobbet fra skisseprosjekt til og med byggeoppfølging for det rundt 12.000 kvadratmeter store området.

Styreleder i Oslo Havn Bernt Stilluf Karlsen og Hanne Pollen fra Rambøll. Foto: Rambøll

– Området representerer en sjelden rest av Oslos autentiske havnemiljø, og skiller seg markant fra de mer polerte sjønære områdene, Aker brygge og Tjuvholmen, i nabolaget. Vi har vært bevisste på å beholde særpreget på Akershuskaia og jobbe mot de to tydeligste historiske bymiljøene, Akershus festning og de gamle havneskurene. Nå håper vi at folk strømmer til og slenger seg på de skrå gressflatene, tester ut de mange sittemulighetene og spankulerer til de attraktive serveringstedene som har dukket opp de siste årene, sier Hanne Pollen, som har vært fagansvarlig i alle prosjektets faser.

Dekoreringen på asfalten viser morsetegn. Bokstavene er tilfeldig plassert, med unntak av ett sted, hvor det står SOS.

Opprustningen av Nordre Akershuskai er utviklet i nært samarbeid med Oslo Havn KF, brukere av havneskurene og antikvariske myndigheter. Dessuten har Pushak vært arkitekter for sitteinstallasjonene, og Steen & Lund har vært entreprenør.

Materialene er, ifølge pressemeldingen, valgt ut fra en nøktern palett med asfalt, asfaltmaling, naturstein og tre som hovedmaterialer. Noen av materialene er gjenbruk fra det som er revet; treverk fra den gamle rådhusbrygga og oslokantstein fra den gamle E18-strukturen som gikk gjennom området.