Foto: Øystein Grue, Jernbaneverket.

Jernbaneverket erstatter innleide med egne ansatte

Jernbaneverket Infrastrukturprosjekter vil bygge mer kompetanse i egen organisasjon og søker nå etter 22 nye medarbeidere.

– Vi har stort sett oppbemannet våre prosjekter med en ganske stor andel innleide. Stillingene vi nå lyser ut er i all hovedsak stillinger hvor det tidligere har vært innleide ressurser. Vi gjør dette fordi vi ønsker å bygge mer kompetanse i egen organisasjon, sier prosjektdirektør Jon Brede Dukan i Jernbaneverket Infrastrukturprosjekter til Byggeindustrien.

Han presiserer at de vil fortsette å bruke innleide ressurser ved behov.

Trenger byggeledere og prosjektledere

Jernbaneverket Infrastrukturprosjekter søker nå etter blant annet byggeledere, prosjektledere, SHA-rådgiver og kvalitetsrådgiver. Dukan lover at en jobb i Jernbaneverket Infrastrukturprosjekter både er spennende og variert.

– Vi har ofte jobber med korte tidshorisonter på 2,5 – 3 år fra bygge-/detaljplan og frem til ferdigstillelse. Det gjør at man stadig får nye oppgaver og utfordringer. Det er også verdt å nevne at vi har en fagorientert avdelingsstruktur hvor det er fullt mulig å jobbe på tvers og søke seg over i andre typer prosjekter, opplyser Dukan.

– Lettere å få tak i folk

Han har god tro på at de i løpet av høsten vil ha på plass ressursene de søker etter.

– Vi har gått ut med alle stillingene samtidig og søknadsfristen er satt til 20. juli. Vårt inntrykk er at det er lettere å få tak i folk i dag enn det var for noen år siden, blant annet kommer det flere søkere fra oljebransjen enn det vi tradisjonelt har hatt, sier Dukan.

Stor variasjon i prosjektstørrelse

Jernbaneverket Infrastrukturprosjekter har ansvaret for små og mellomstore prosjekter i Jernbaneverket. Ifølge Dukan har enheten i dag en portefølje på 35-40 prosjekter i ulike faser. Infrastrukturprosjekter vil i år omsette for cirka 1,2 milliarder kroner og totalt er prosjektporteføljen på 7,6 milliarder kroner.

– Vi har prosjekter fra 20 millioner kroner og helt opp til tre milliarder, men milliardprosjekter hører til unntaket. Gjennomsnittsprosjektet har en størrelse på 250-300 millioner kroner, opplyser Dukan.