Prosjektdirektør - Tønsbergprosjektet

Sykehusbygg HF ble stiftet som et felleseid helseforetak i november 2014, eid av de fire regionale helseforetakene. Sykehusbygg HF skal sikre et nasjonalt kompetansemiljø for sykehusplanlegging- og bygging på et høyt internasjonalt nivå.

Sykehuset i Vestfold HF (SiV HF) er en del av Helse Sør-Øst RHF og gir spesialisthelsetjenester for somatikk, psykiatri og rusbehandling til befolkningen i Vestfold. SiV HF har flere lokasjoner i Vestfold og hovedvirksomheten er i Tønsberg.

FirmaSykehusbygg
FylkeVestfold
StedTønsberg
Søknadsfrist15.08.2016

Prosjektdirektør

Søkes til utbygging av Sykehuset i Vestfold HF - Tønsbergprosjektet

Sykehuset i Vestfold HF er midt i forprosjektfasen for Tønsbergprosjektet som omfatter nybygg for Psykiatri (ca. 10000 m2) og nytt somatisk sengebygg med akuttsenter, poliklinikker m.m. (ca. 30000 m2). Prosjektet har en investeringsramme på ca. 2,5 mrd. kr. Psykiatribygget skal stå ferdig i desember 2018 og somatikkbygget i desember 2020. Prosjektet skal ferdigstille sin anbefaling til beslutningspunkt B-4 innen 1.desember 2016. Se www.siv.no eller www.tonsbergprosjektet.no

Sykehuset i Vestfold står som eier, og har over mange år jobbet fram prosjektet. Sykehuset har høye ambisjoner for prosjektet. Bl.a. 10 % billigere enn sammenlignbare sykehusutbygginger, 50 % raskere over montasjeplattform og 0 byggefeil. For å oppnå dette kreves innovasjon og nytenking.

Ett av virkemidlene er gjennomføringsmetodikken som vil basere seg på Integrated Project Delivery (IPD). Samarbeidspartnerne, Cura-gruppen og Skanska Norge/Skanska UK er kontrahert og mobilisert i forprosjektet. BIM som verktøy og LEAN som prosess står også sentralt. Tønsbergprosjektet benytter engelsk i daglig kommunikasjon.

Til å lede arbeidet fram til de nye byggene er ferdigstilt, søker Sykehuset i Vestfold HF, i samarbeid med Sykehusbygg HF, etter en dyktig prosjektdirektør som har lyst til å sette spor etter seg i norsk sykehusbygging.

Samtidig ønsker vi at du:

  • Er en trygg og tilstedeværende leder som evner å lede en prestasjonsgruppe som jobber etter IPD-metodikken
  • Har betydelig erfaring med å lede store, komplekse utbyggingsprosjekter generelt, - og sykehusutbygginger spesielt.
  • Er god til å kommunisere både internt og eksternt, - har medieerfaring
  • Har god skriftlig og muntlig framstillingsevne på både norsk og engelsk
  • Har kunnskap og forståelse om IPD, samt kunnskap om bruk av BIM og LEAN
  • Forstår sykehusdrift og utfordringen knyttet til eksisterende drift av sykehuset i byggeperioden
  • Har en ledelsesstil som fremmer alle parters fokus på helse, miljø og sikkerhet i prosjektgjennomføringen

Prosjektdirektøren vil ha tilsettingsforhold i Sykehusbygg HF, og ha fremtidige oppgaver i dette foretaket etter at Tønsbergprosjektet er ferdigstilt. Prosjektdirektøren vil til daglig rapportere til et prosjektstyre ledet av Sykehuset i Vestfold HF. Arbeidssted vil være på prosjektkontoret lokalisert på sykehustomta i Tønsberg, sammen med prosjektorganisasjonen.

Den som tilsettes må ha utdanning på masternivå innenfor relevante fagfelt. Lang erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.

Sykehusbygg HF tilbyr konkurransedyktig lønns- og arbeidsvilkår. Sykehusbygg har verdiene «Kunnskapsrik, effektiv og pålitelig» og er en lærende organisasjon der deling av kunnskap står sentralt. Sykehusbygg har dyktige og dedikerte medarbeidere, og vi søker derfor en som kan identifisere seg med verdigrunnlaget og bidra til videre utvikling av Sykehusbygg som nasjonalt kompetansemiljø innenfor sykehusplanlegging –og bygging. Dette for å kunne utvikle og bygge framtidens sykehus.

For nærmere informasjon om stillingen så kan du ta kontakt med prosjektstyrets leder Jostein Todal tlf. 993 31 960, Habberstad ved Hans Petter Karlsen tlf. 934 25 743 eller administrerende direktør i Sykehusbygg HF Ann Elisabeth Wedø, tlf. 992 03 596.

Søknad med CV sendes hans.petter.karlsen@habberstad.no innen 15.08.2016.

Vis flere stillinger: