Illustrasjonsfoto: Madeleine Bergheim

De 100 største passerte 150 milliarder kroner - se listen her

Oljekrise til tross - omsetningen økte også i fjor. Veksten var riktignok forholdsvis beskjeden blant de 100 største i bygg og anlegg, bare 3,1 prosent. Det var likevel nok til at samlet omsetning nå er vel 150 milliarder kroner kroner. 

Resultatet før skatt var på 4,6 prosent av omsetningen, ekskl. de bedriftene som ikke har oppgitt resultat. Det er litt bedre enn i fjor, og over det langsiktige gjennomsnittet. Målt i kroner var samlet resultat før skatt for de bedriftene som har oppgitt resultatet (95 bedrifter) på 6,4 milliarder av en omsetning på 139 milliarder.

Oversikten er utarbeidet av Prognosesenteret på vegne av Byggeindustrien.

Du kan lese mye mer om De 100 største i bygg og anlegg i Byggeindustrien nummer 11. Her finner du også dyptgående analyser rundt ulike deler av oversikten.

Se hele oversikten her
Der finner du også oversikten over De 100 største i bygg og anlegg siden 1993.

Om De 100 største i bygg og anlegg
Byggeindustriens årlige oversikt over nøkkeltallene til store bygge- og anleggsbedrifter skal omfatte de 100 største bedriftene i bransjen. Oversikten gjelder bygg- og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), byggevareproduksjon, arkitektfir­maer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten.

For Veidekke, AF Gruppen, Betonmast, Mesta, LNS, Protan, Nordic Crane Group, Con-Form, Baneservice, Contiga, Kynningsrud Prefab, Firesafe, Gjermundshaug, Kynningsrud Fundamentering og JI Bygg er omsetning utenlands bakt inn i totalomsetningen.