Inge Alme er ansatt som leder for kvalitet og utvikling i infrastrukturentreprenøren Infratek. Foto: Infratek

Ny kvalitet- og utviklingssjef i Infratek

Inge Alme er ansatt som leder for kvalitet og utvikling i infrastrukturentreprenøren Infratek.

Det skriver Infratek i en pressemelding på sine nettsider.

Leder for kvalitet og utvikling er, ifølge meldingen, en ny rolle i Infratek-konsernet, og Inge Alme skal bistå konsernsjef Lars Bangen med å utvikle, implementere, gjennomføre og opprettholde utvalgte strategiske initiativ i Norge, Sverige og Finland. 42-åringen har også overordnet ansvar for kvalitet og ISO-sertifikater, Infrateks kjerneprosesser, HMS og forbedringer innen ledelse, innkjøp og produktivitet.

– Passer bra

– Inge har en bakgrunn som passer oss veldig bra. Han vil ha en viktig jobb i konsernet, og vil være en viktig bidragsyter i vår utvikling. Han har mye erfaring i innføring av nye prosesser, som for eksempel etablering av fagnettverk på tvers av et internasjonalt selskap og etablering av nøkkelkundeprosess for en global salgsorganisasjon, sier Infratek-konsernsjef Lars Bangen i pressemeldingen.

Inge Alme har utdannelse innen industriell økonomi og organisasjon fra NTNU i Trondheim med spesialisering innen HMS-ledelse og risikoanalyser. Han kommer, ifølge meldingen, fra Lloyd’s Register, hvor han de siste årene har hatt diverse lederstillinger inkludert teknisk direktør for konsulentvirksomheten og global salgsdirektør i Energidivisjonen. 42-åringen var også sterkt involvert i utviklingen av og implementering av ny strategi i Lloyd’s Register-konsernet, skriver Infratek.

Omfattende erfaring

– Infratek er et spennende nordisk konsern innenfor viktige samfunnsmessige sektorer. Det lokket, sier Alme, som også har vært HMS&Q-ansvarlig i design- og utbyggingsprosjekt for sportaxi-anlegg i Uppsala (testbane) og Suncheon i Sør-Korea. Tidligere har han også vært sikkerhetsansvarlig i T-baneringprosjektet i Oslo og deler av Bybaneprosjektet i Bergen.

Infrateks nye leder for kvalitet og utvikling har vært involvert i en rekke risikoanalyser og sikkerhetsstudier for kunder som for eksempel Vattenfall, Statoil, Jernbaneverket, Trafikvärket, Aker Solutions og Fortum, samt bidratt i interne granskninger av ulykker i organisasjoner som NSB og Eka Chemicals, heter det i pressemeldingen.

Inge Alme begynte i Infratek 1. juni.