Blink Hus Arkitekter skifter navn

Fra 1 juli skifter Blink Hus Arkitekter as navn til Nordek Arkitekt og Prosjektering as.

Navneskiftet er en naturlig konsekvens av at Nordek as i fjor overtok samtlige aksjer i selskapet.

- Prosjekteringskompetanse vil bli et stadig viktigere konkurranseparameter i årene fremover som vil bli preget av industrialisering og effektivisering innenfor boligbygging. Tidsbruken i forbindelse med oppføring av bygninger utgjør en stadig større del av byggekostnaden, så det er derfor viktig med et solid kompetansesenter med høy kompetanse og lang erfaring innenfor prosjektering. Dyktige medarbeidere kombinert med gode systemer og rutiner har brakt oss dit vi er i dag, uttaler daglig leder Lars Grønseth i en pressemelding.

Nordek Arkitekt og Prosjektering vil fortsatt jobbe med prosjektering for Blink Hus-medlemmene, det som er nytt er at dette kompetansesenteret nå vil være tilgjengelig for alle kjedene tilknyttet Nordek. De er stolte av å ha startet opp med et tjenestetilbud rettet mot proff-kundene hos XL-bygg-forhandlerne rundt i hele Norge.

Nordek Arkitekt og Prosjektering as består i dag av 16 medarbeidere fordelt på en arkitektavdeling og en konstruksjonsavdeling. Selskapet har en forhistorie som strekker seg nærmere 40 år tilbake i tid.

- Å ha begge fagdisiplinene under samme tak er en uvurderlig fordel. Både det arkitektoniske og det byggtekniske blir ivaretatt gjennom hele prosessen, samtidig som vi tenker økonomi hele veien i det vi prosjekterer, sier Grønseth.

Foruten utvikling og tilpasning av kataloghus er en stadig større del av oppdragene prosjekter i form av flermannsboliger og leilighetskomplekser.

- Attraktive tomter i områder med god infrastruktur er en knapphetsfaktor og da er det naturlig at man søker å utnytte disse best mulig, sier daglig leder Lars Grønseth.

– Det er mye ugjort innenfor konseptualisering og standardisering av flermanns-boliger, dette er et spennende område vi derfor nå tar tak i fremover, legger han til.