Markedssjef David Kristianslund i Volvo Maskin AS kan ta sommerferie vel vitende om at 2016 kan bli et nytt rekordår.

Volvo Maskin kan få nytt rekordår

– Det har vært en overraskende salgsøkning hittil i 2016, sier markedssjef David Kristianslund.

Fjoråret var all time high for Volvo Maskin AS, men resultatene så langt i år taler for at 2016 kan bli nok et rekordår.

– Både i antall solgte maskiner og i omsetning, ligger vi bedre an enn på samme tid i fjor, sier Kristianslund til Byggeindustrien.

Høyt trykk

I anleggsbransjen er det høyt trykk, og det nyter selvsagt blant andre Volvo-importøren godt av.

– Motoren er spesielt store veiprosjekter, men også på jernbanen er det høy aktivitet. Dette gir også spinnoff effekter til de mindre aktørene i bransjen, sier markedssjefen.

Han påpeker at maskinsalget tradisjonelt er påvirket av byggebransjen, men at det til tross for noe nedgang i denne sektoren er et svært godt salg av anleggsmaskiner.

– Vi har styrket posisjonen vår, og jeg antar at vi har en større salgsøkning enn totalmarkedet. Det har blant annet sammenheng med at vi har fornyet hele rangen vår med for eksempel nye steg IV-motorer i alle produktlinjer, sier Kristianslund.

Populært med kompaktmaskiner

Også modellnyheter som korthekkhjulgraveren EWR 150, og kompakthjulgraveren EW 60 har vært en suksess.

– Disse to maskinene har solgt veldig bra. Dessuten har Volvo lansert tre nye kompaktgravere fra 3,5 til 4 tonn; EC 35D, ECR 35D og ECR 40D. Vi forventer oss mye av disse maskinene, som er en viktig del av rangen vår. Hittil i år har vi generelt hatt en veldig bra økning i salget av kompaktmaskiner, sier Kristianslund.