Prosjektleder hos Statsbygg, Terje Heggestad, og daglig leder i Aventa, John Rekstad, signerer leveranseavtale til Hedmark fengsel, avdeling Ilseng. Foto:Aventa

Aventa skal levere solvarmeanlegg til fengsel

Aventa signerer avtale med Statsbygg, region øst om leveranse av solvarmeanlegg til Ilseng Fengsel.

Statsbygg ønsker å utnytte solenergi, og har signert avtale med Aventa om leveranse av nytt solvarmeanlegg til Hedmark fengsel, avdeling Ilseng på Hamar.

I alt 270 kvadratmeter solfangere skal monteres på sørvendt takflate på forlegningen og sørge for varmt forbruksvann.

Energiforbruket er beregnet til drøyt 70.000 kWh per år og solvarmeanlegget vil dekke nær 60 prosent av dette. Avgjørende for prosjektet var at Aventas solfangere kunne integreres og tilpasses byggets visuelle uttrykk, skriver Aventa i en pressemelding.

Hedmark fengsel, avdeling Ilseng ligger i Stange kommune og har ordinær kapasitet på 86 plasser.

Solvarmeanlegget skal forvarme tappevann til hygieneformål via en platevarmeveksler før det ettervarmes i eksisterende varmtvannssystem.

I tillegg til solfangere skal Aventa levere 6 varmesentraler og et komplett styringssystem som også måler energiproduksjonen fra solvarmeanlegget.

Styringssystemet kobles opp mot SD-anlegget. Aventa er totalentreprenør for prosjektet, men leveransen vil skje i samarbeid med lokale entreprenører og installatører. Installasjonen er planlagt gjennomført i tredje kvartal av 2016.