Saken om sluttoppgjøret for rassikring av rv. 255 Skåbuvegen ruller nå videre og skal opp for Eidsiva lagmannsrett. Foto: Jørn Hindklev

Både entreprenør og staten anker i veikonflikt

Både staten og Erling Rolstad anker dommen fra Nord-Gudbrandsdal tingrett om sluttoppgjøret for rassikringsarbeidet på rv. 255 Skåbuvegen.

Det er GD som melder dette.

Byggeindustrien har tidligere omtalt striden mellom maskinentreprenøren Erling Rolstad og Statens vegvesen og vegeier Oppland fylkeskommune i forbindelse med rassikringsarbeidet av rv. 255 Skåbuvegen.

I forrige uke skrev vi at det lå i kortene at staten kom til å anke dommen i Nord-Gudbrandsdal tingrett 13. mai, der Statens vegvesen ble dømt til å betale 9,5 millioner kroner til Erling Rolstad. Det viser seg nå å være helt riktig.

GD skriver at Nord-Gudbrandsdal tingrett tirsdag mottok anken fra Statens vegvesen. Ikke nok med det, også Erling Rolstad anker, men ikke på de punktene entreprenørene fikk medhold i første rettsrunde.

- Vi sender inn anke fordi vi mener vi har krav på et høyere beløp enn det tingretten kom fram til. Vi fikk fullt medhold på noen av kravene, men vi anker på de kravene vi ikke nådde fram med, sier Erling Rolstads advokat Wilhelm Hopen til GD.

Advokat Arve Martin Bjørnvik i advokatselskapet Haavind har oppdraget med å føre saken for Statens vegvesen.

- Dersom saker ankens er det på generelt grunnlag fordi Statens vegvesen ikke er enig i de konklusjoner tingretten har kommet til på sakens rettslige og faktiske spørsmål, har han tidligere uttalt til Byggeindustrien.

Hopen tror saken om sluttoppgjøret kommer opp for Eidsiva lagmannsrett før neste sommer.