John Marshall fra entreprenør Marshall Building Contractors Ltd (t.h.) og adm. dir. Kjetil Bogstad i Polyseam markerer byggestart på den nye fabrikken.

Norske Polyseam bygger ny fabrikk i England

Norskeide Polyseam som produserer varemerkene GRAFT og Protecta har satt første spadetak i bygging av ny fabrikk i Huddersfield sentrum, som ligger mellom Manchester og Leeds. 

Det har tatt seks år siden flytting av fabrikken ble vedtatt, og to år med planlegging i samarbeid med kommunen.

– Beslutningen kom med bakgrunn i stadig større vekst, spesielt i eksport til EU, Asia og Oseania. Dagens fabrikk er sprengt både med hensyn til plass og tilgjengelig strøm, og ytterligere produksjonslinjer og ansatte er umulig å få plass til, sier adm. dir. Kjetil Bogstad i Polyseam.

Fabrikken har en kostnadsramme til slutt på cirka 80 millioner kroner og skal bestå at cirka 8.000 kvadratmeter gulvflate på en 13 mål stor tomt. Fabrikken skal bestå av te store produksjonshaller, en ny FoU kjemi-avdeling, ingeniøravdeling for maskinparken, planleggingsavdeling, kantine, garderober, kontorer og lager.

Byggingen har startet og råbygget med ferdig uteanlegg er planlagt å ta 27 uker. Deretter fortsetter produksjonslinjer og inventar, og hele flyttingen fra dagens fabrikk antas å være ferdig innen 1. juni 2017 med en påfølgende fase 2-utbygging.

– Hovedentreprenør er Marshall Building Contractors Ltd som har lang erfaring med tilsvarende bygg og er samtidig lokalt forplantet, mens arkitekten er AHR Building Consultancy Ltd, sier Bogstad.

Når fabrikken står ferdig, antas den å huse en arbeidsstyrke på minst 100 årsverk. Dette var også ett viktig moment for Huddersfield kommune når de solgte tomten til Polyseam fremfor andre interesserte.

– Fasaden skal bygges av elementer i sort farge, og gir ett tidsriktig moderne utseende. Det er tatt mange hensyn til den lokale trafikken og beplantning i samarbeid med kommunen, spesielt med hensyn til at den lokale fotballbanen ligger tett inntil med svært mange mennesker som skal passere fabrikken på veien til stadion. Fabrikken skal bygges etter høye miljømessige krav da Polyseam er ISO 14001 sertifisert. Det betyr blant annet solpaneler på taket som dekker strømbehov på dagtid, og full kildesortering, påpeker Bogstad.