Brikt Lyng Svingen (fra venstre), Frode Opheim, Øystein Kloster, Erling Lervåg, Rune Martini, Usman Riaz og Svein Olav Barhellestøl. Foto: Oras

Oras leverte nytt gassanlegg til revmatismesykehus

Oras har levert nytt medisinsk gassanlegg til Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus.

Det skriver Oras i en pressemelding torsdag.

Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus tok i slutten av 2015 kontakt med Oras’ avdeling for medisinske gassanlegg. Sykehuset hadde gjennomført en full rehabilitering og utvidelse av sykehuset, inklusive et nytt medisinsk gassanlegg på 60 rom levert av et lokalt firma.

Under sluttkontrollen av det medisinske gassanlegget ble det, ifølge pressemeldingen, påvist store urenheter i anlegget, og etter at entreprenøren ikke ga tilfredsstillende svar på byggherres bekymringer, ble uavhengig tredjepartskontroll bestilt.

Ifølge pressemeldingen avdekket kontrollen, som Oras utførte, at anlegget var så kontaminert at sykehuset valgte å bytte det ut. Sykehuset ga til slutt dette oppdraget til Oras, og 3. juni 2016 ble det avholdt overtagelsesforretning av det nye anlegget med null feil, skriver Oras.

– Det er med lettelse jeg kan bekrefte at det medisinske gassanlegget nå er komplett ferdig reparert og bygget, sier konstituert sykehusdirektør Erling Lervåg i pressemeldingen.