Block Watne: Mulig feil på 42.500 vinduer

Block Watne har fått kjennskap til en mulig produksjonsfeil på en av vindusmodellene sine og ber eiere av deres boliger sjekke disse vinduene.

Feilen kan i verste fall føre til at vinduet faller ut.

Den mulige feilen kan være til stede i såkalte toppsving-vinduer, et vindu som kan vendes 180 grader når det skal vaskes. Vinduene er produsert av Dudek, som har levert 42.500 slike vinduer til Block Watne siden 2002.

Manglende skruer
Feilen ble oppdaget i et Block Watne-bygg oppført i 2016. Her var det to vinduer som manglet én av fire skruer som fester beslaget i midtrammen. Den manglende skruen i ett vindu var årsaken til at det falt ned på bakken da beboeren skulle snu vinduet. Heldigvis kom ingen til skade.

– Vi er ikke tidligere kjent med liknende tilfeller hvor et vindu har falt ut på en Block Watne-bolig. Feilen skyldes antakeligvis en svikt på fabrikken hos leverandøren av vinduene. Block Watne vil forsikre seg om at det ikke er flere vinduer som kan ha denne feilen, og vi går derfor ut med denne pressemeldingen og med kunngjøringer i riksdekkende og regionale aviser. Dersom det oppdages flere vinduer med feil, vil Block Watne sørge for utbedring, sier administrerende direktør Benth A. Eik i Block Watne.

Det er en enkel undersøkelse. Framgangsmåten finner du på: www.blockwatne.no/vindu.

Tilsvarende informasjon med bruksanvisning for hvordan man undersøker vinduene er også sendt pr. epost og med vanlig brevpost.

Block Watne beklager
– På vegne av Block Watne beklager jeg på det sterkeste at det har oppstått en slik situasjon. Vi ønsker alle at Block Watne-boliger skal være trygge og gode, og jeg håper at våre boligkjøpere kan hjelpe oss med å kontrollere vinduene i sin bolig, sier Benth A. Eik.