Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Nå kommer skattepengene

De aller fleste som fikk igjen på skatten, får pengene inn på konto i løpet av onsdagen.

2,5 millioner nordmenn får igjen til sammen 28 milliarder kroner på skatten, eller 11.000 kroner i snitt, opplyser skatteetaten. Dersom du får igjen på skatten kommer pengene på konto eller på utbetalingskort innen to uker. De aller fleste får pengene på kontoen onsdag.

530.000 lønnstakere og pensjonister får restskatt. De må betale til sammen 9 milliarder kroner, eller 17.000 kroner i gjennomsnitt.

Skattedirektør Hans Christian Holte sier at det viktigste du kan gjøre for å unngå restskatt til neste år, er å endre skattekortet allerede nå.

– Det gjør du enkelt på skatteetaten.no. Reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån og overgang til pensjon er typiske tilfeller der du bør endre skattekortet. Du har selv ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig, sier Holte.

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 3. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 3. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 12. oktober.