Illustrasjonsfoto.

Vegvesenet opprettholder Hæhre-avvisning

Statens vegvesen har besluttet å opprettholde avvisningen av Hæhre Entreprenør på veiutviklingskontrakten E6 Helgeland sør.

Styreleder Albert Kristian Hæhre er ikke fornøyd med avgjørelsen til Statens vegvesen.

Dermed vant ikke klagen fra Hæhre Entreprenør frem.

Statens vegvesen avviste tilbudet fra Hæhre Entreprenør AS fordi konvolutten med tilbudssummen ble levert i Mosjøen, og ikke i Oslo.

– Sterkt uenig

Hæhre er uenig i at tilbudet er levert i strid med konkurransedokumentene og klaget på avgjørelsen, men fikk altså ikke gehør hos Vegvesenet.

- Hæhre har i dag mottatt tilbakemelding fra Statens vegvesen i klagesaken vedrørende avvisning av selskapets tilbud på veiutviklingskontrakten E6 Nord-Trøndelag grense - Osen. I tilbakemeldingen opprettholdes avvisningen av Hæhres tilbud. Hæhre kan ikke se at argumentasjonen som er fremført, tilfører saken noe nytt, og man er fortsatt sterkt uenig i det vedtak som er truffet. Hæhre vurderer for tiden hvilke tiltak som bør iverksettes i lys av de feil man mener Statens vegvesen har begått, sier styreleder Albert Kristian Hæhre i en uttalelse til Byggeindustrien.

Statens vegvesen bekrefter

Regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region nord

– Jeg kan bekrefte at Statens vegvesens har opprettholdt avvisningen av Hæhre Entreprenør. Alle forhold de har brakt inn er grundig vurdert juridisk og de har fått et ganske omfattende svar fra oss. Konklusjonen er som den var tidligere, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region nord til Byggeindustrien.

Må ta i bruk rettsapparatet

Ifølge Naimak må Hæhre ta i bruk rettsapparatet hvis de ønsker å ta denne saken videre.

– Vi utsetter nå åpningen av konvolutt to til mandag 27. juni. Vi har da lagt til grunn at Hæhre får tid til å se på hvordan de eventuelt ønsker å kjøre denne saken videre, opplyser Naimak.

– Vegvesenet har ikke overholdt sin plikt

Albert Hæhre har tidligere uttalt til Byggeindustrien at de i denne saken aldri har diskutert relevansen av eller hvorledes regler for offentlige anskaffelser skal følges.

- Hæhre har på sedvanlig måte forholdt seg til det formelle regelverk som Statens vegvesen har bestemt skal gjelde for innlevering av tilbud på Helgeland sør. Problemet er, slik Hæhre ser det, at Statens vegvesen ikke har overholdt sin plikt til å opptre formelt riktig i samme sak, slo Albert Hæhre da fast.

Han hevdet da at Statens vegvesen ikke klart å følge opp sine egne pålagte prosedyrer og retningslinjer.

- Det at Hæhre blir avvist, til tross for korrekt formell overlevering av tilbudet, føles derfor selvfølgelig grovt urettferdig. Det er dette som er den bærende uenighet mellom Hæhre og Statens vegvesen, uttalte styrelederen.

Konkurransepreget dialog

Konkurransen om kontrakten for E6 Helgeland sør er gjennomført med konkurransepreget dialog, der aktørene i samråd med Statens vegvesen har jobbet frem konkrete forslag til løsninger for nye E6. De ferdige konseptene, konvolutt én, ble levert 20. mai.

Konvolutt to, som inneholder prisen for kontrakten, skulle leveres innen torsdag 2. juni klokken 10:00. Statens vegvesens prosjektledelse oppdaget først under den planlagte åpningen at det manglet en konvolutt. Åpningen ble da lagt på is, og skal etter planen altså skje mandag 27. juni.

De andre to aktørene i konkurransen er NCC Norge AS og Skanska Norge AS.