Nordisk ingeniørtoppmøte i Tromsø

Tirsdag samles de nordiske foreningene for rådgivende ingeniører på RiNord-konferansen i Tromsø. Framtidens utfordringer og muligheter i det nordiske markedet står høyt på agendaen.

- Vi er svært stolte over å kunne invitere til nordisk ingeniørtoppmøte i Tromsø, en by som har mye spennende arkitektur, kultur og natur å by på. Tromsø og Nord-Norge er en region i vekst og har flere spennende by, infrastruktur og byggprosjekter som våre rådgivende ingeniørfirmaer har prosjektert. I dag er det nesten 50 godkjente rådgivende ingeniørfirmaer bare i Troms fylke, sier Liv Kari Skudal Hansteen i en pressemelding.

Hun er administrerende direktør i Rådgivende ingeniørers forening (RIF).

RiNord (Rådgivende ingeniører i Norden) er en konferansesom holdes årlig for nordiske representanter fra bransjeorganisasjonene for de rådgivende ingeniørene innen arkitekt-, samfunnsutvikling og byggsektoren.

- RiNord er en sentral møteplass for å diskutere teknologiske utviklingstrender samt likheter og ulikheter i rammevilkår mellom de nordiske landene. Det er en god måte å bygge broer mellom landene og dele best-practice på, sier Magnus Höij, som er leder for Svenska Teknik & Designföretagen.

I år er første gang konferansen holdes i Nord-Norge.

- Konferansen er et viktig forum for det felles arbeidet med å heve attraktiviteten til den rådgivende ingeniørbransjen. Både i Norden, Norge og i lokalsamfunn står vi ovenfor store samfunnsoppgaver fremover. Klimaendringer og nye behov gjør at de rådgivende ingeniørfirmaene trenger flere med kompetanse innen mange områder. Spesielt ser vi behov for kompetanse innen byutvikling, miljø, energi, jernbane, vei og vann- og avløp, avslutter Liv Kari Skudal Hansteen.