Selskapets nye lærlinger samlet mandag.

23 nye lærlinger inn i Isachsen

Mandag 20. juni rykket en ny gruppe med vordende fagarbeidere inn i Isachsen Gruppen. Sommerens lærlingeopptak er Isachsen Gruppens største enkeltstående opptak noensinne.

Halvannet år er gått siden Isachsen Gruppen åpnet sitt nye lærlingesenter ved hovedkontoret i Solbergelva. Lærlingesenteret med eget auditorium, virkelighetstro anleggsmaskin-simulatorer samt utstyr for innendørs rørlegging og kum-montasje blir anvendt av stadig flere.

Samlet har selskapet nå 40 lærlinger under kontrakt. Dette gjør Isachsen til en av landets største lærlingebedrifter målt mot totalt antall ansatte.

Det var en stolt HR-sjef Pål Høiback som ønsket de 23 nye lærlingene velkommen.

- Hvert eneste år opplever mange tusen ungdommer i Norge å få nei til lærlingeplass. Samtidig vet vi at behovet for nettopp faglært arbeidskraft er kraftig økende. Det er derfor viktig at arbeidsgiversiden tar sin del av ansvaret for å bedre situasjonen. I Isachsen definerer vi satsning på lærlingene som en sentral del av bedriftens samfunnsansvar – det er helt enkelt både riktig og viktig å bidra til at unge mennesker blir en aktiv del av landets arbeidsstyrke, poengterer Høiback.

Blant de 23 nye lærlingene som har benket seg i auditoriet denne tidlige junimorgenen, er Grimm Pedersen (17) fra Kongsberg. Han legger ikke skjul på at han er spent på hva både dagen og fremtiden vil bringe, nå som han snart begir seg det virkelige anleggsarbeiderlivet i vold.

- Jo, det er klart, det blir litt sommerfugler i magen på en dag som denne. Samtidig gleder jeg meg enormt til å komme i gang – det skal bli godt å forlate skolebenken til fordel for ordentlig arbeid, sier han.

Grimm var på utplassering hos Isachsen i vinter og kollegaer kunne fortelle at han kom på jobb med traktor, en 69-modell Ford 3000 uten vinduer. Om bakgrunnen for yrkesvalget som Vei- og anleggsfagarbeider kan Grimm Pedersen fortelle følgende.

- For meg var det naturlig å velge anleggsbransjen. Jeg har vokst opp med både brøyting og traktorkjøring, også har pappa gravemaskin. Jeg er opptatt av å være med å produsere noe og sånn sett så må jo anleggsbransjen være helt topp, forteller han.

Det var et tettpakket program, som ventet de nye lærlingene på mottaksdagen. Først velkommen og informasjon om Isachsen og lærlingeordningen, så innføring i HMS-arbeidet før det bar videre til Lærlingesenteret. Deretter var det tid for signering av kontrakter og utdeling av arbeidstøy. Dagen ble avrundet med tur til Lampeland med firmabussen «Isac», hvor det var tid for faglig program og teambuildings-aktiviteter samt felles middag etterfulgt av overnatting på Lampeland Hotell.

- For å trives i arbeidsdagen er det ikke nok med fagfokus alene. Om vi skal lykkes med å bygge godt samhold og skape en felles kulturforståelse tror vi det er avgjørende at folk blir kjent med hverandre også litt utenfor den vanlige jobbrammen. Derfor arrangerer vi gjennom året ulike sosiale aktiviteter for alle ansatte. Vi er særlig opptatte av å tilrettelegge for at våre yngste kollegaer – lærlingene, skal komme inn i forholdene på en trygg og forsvarlig måte. Lampeland-turen er et uttrykk for denne tankegangen, avslutter HR-sjef Pål Høiback.