Mandag 13. juni markerte bydel Ullern og Boligbygg at byggingen av 16 nye boliger i Vækerøveien 41 er i gang. Her tar leder av bydelsutvalget Carl-Oscar Pedersen, eiendomsdirektør i Boligbygg Tom-Erik Holte og fremtidig beboer Ola Netteberg første spadetak, sammen med bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Foto: Boligbygg

Første spadetak i Vækerøveien 41

Vækerøveien 41 i Oslo ble bestilt av bydel Ullern i 2012, for å skaffe ett erstatningstilbud for en samlokalisert gruppe med personer som tidligere bodde på Ullerntunet, et botilbud som ble revet for fire år siden. 

Gruppen som skal flytte inn har behov for trygge rammer og en stabil bosituasjon.

Eiendommen får fellesarealer der man kan ha enkelte felles aktiviteter og -måltider. De som bor i leilighetene vil kunne få bistand til ulike praktiske og personlige gjøremål, og til aktiviteter utenfor boligene. Alle beboere vil få individuell oppfølging av bydel Ullern.

Selve byggingen starter mandag 20. juni, og boligene skal være ferdige våren 2017. Det er valgt miljøvennlige løsninger for bygningen, blant annet bergvarmepumpe til oppvarming.

En reguleringssak var bakgrunnen for at tok det lenger tid enn forutsatt å få realisert prosjektet – etter at Boligbygg mottok bestillingen i 2012. Gruppen som skal bo her har vært gjennom en tøff flytteprosess fra Ullerntunet, og bor nå i omsorgsboliger i Pilotveien i bydel Vestre Aker.

– Dette blir et unikt botilbud for en gruppe mennesker som fortjener et trygt og godt sted å bo, og vi håper at disse boligene vil bli nettopp det. Vi håper luftige utomhusarealer, personalbase og tilpassede fellesarealer vil komme både beboerne og de ansatte her til gode, sa eiendomsdirektør i Boligbygg, Tom-Erik Holte til de fremmøtte.

Han takket også bydel Ullern for det gode samarbeidet, samt byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester og Husbanken for god støtte og mulighet til å gjennomføre prosjektet.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet så lang og vi er spesielt stolte over at vi nå skal få være med på å etablere dette botilbud som bydelen så lenge har ønsket å få på plass, helt fra første spadetak. Vi er så langt veldig godt fornøyde med samarbeidet med bydel Ullern, og jeg vil på vegne av mine kolleger i Boligbygg få takke dere, og formidle at vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, uttalte han.

Fakta om Vækerøveien:

- 16 boliger for personer med psykiske lidelser.

- Tomten er på ca. 2.100 kvadratmeter.

- De tre byggene er på totalt 1.524 kvadratmeter BRA.

- De 16 2-roms-boligene er på ca. 50 kvadratmeter inkludert innvendige boder.

- Prosjektet består av tre frittstående hus med henholdsvis 2, 8 og 6 leiligheter

- Entreprenør er JACO Enterprise & Management AS.