E-Golf forvandles til varebil

Volkswagen E-Golf, elektrifiseringen av superselgeren Golf, er blitt omkonstruert til en demo varebil. 

Bak prosjektet står Sortimo og VW-forhandleren Møller Bil Kalbakken i Oslo, som vil tilby en personbil med mulighet for varebilinnredning. Den unike varebilen er til dem som ønsker en mindre og miljøvennlig varebil med plass til arbeidsutstyr.

- Flere og flere bruker varebiler på jobb. Faktisk går nesten halvparten av alle nye biler i Norge til næringsvirksomhet. Det er både bilens størrelse, vekt og drivstoff som har mye å si for miljøavtrykket. Derfor har Sortimo og Møller Bil Kalbakken i samarbeid spesialdesignet en E-Golf som, utfra størrelse, vekt og null utslipp i bruk, gir et mindre miljøavtrykk enn en vanlig varebil, heter det i en pressemelding. 

Norge er et av de landene i Europa som har flest elbiler på veiene. Av alle biler kjøpt i 2015, var 22 prosent elbiler.

- Noen ønsker å være miljøvennlige, og derfor vil vi gjerne tilby en spesialdesignet E-Golf med praktisk plass til verktøy og annet utstyr. Fordelen ved å kjøpe elbil, er at det ikke er engangsavgift og moms. Kjører du elbil som firmabil, får du også halv beskatning. Det vil fortsette fram til 2017, sier Kristian Spernes, som er markedssjef hos VW Møller Bil Kalbakken.

- Det blir stadig viktigere å gjøre innredningsjobben i varebiler skikkelig, da riktig innredning gir økt sikkerhet, trivsel, og inntjening. Sortimos innredningsløsninger er sertifisert i henhold til DIN ISO 9001, heter det i meldingen

- E-Golfen er en praktisk løsning for håndverkere som er på farten, og som trenger en mindre bil med mulighet for praktisk bilinnredning til utstyr og verktøy. Det er en enkel konstruksjon, så det er mulig å konvertere bilen til en vanlig personbil igjen, forklarer Kristian Spernes.

E-Golfen ble forvandlet til varebil ved å fjerne baksetene og montere en skillevegg mellom forseter og lasterom. Det har gitt bilen et lasterom med optimal plassutnyttelse. Lasterommet har fått et Sortimo sikkerhetsgulv, som skal være motstandsdyktig mot riper og slag. I lasterommet har man plassert flere LS-BOXX fra Sortimo, som er festet på skinner for å sikre transporten mot skader.

- LS-BOXX-en har den fordelen at den dekker flere behov uten å ta for mye plass i bilen. Den kombinerer verktøykofferten og smådelene til en kompakt enhet. Det er derfor mulig å sammensette boksen i forskjellige kombinasjoner slik at den oppfyller de rette behovene, sier Ole Andreas Pettersen, som er daglig leder hos Sortimo.

Foreløpig er det solgt fire biler som den spesialdesignede E-Golfen.