Lederinvolvering er viktig Daglig leder Ivar Kynningsrud engasjerer seg

Gjennomførte sikkerhetsuke hos Kynningsrud Fundamentering

Også i år ble HMS-uka gjennomført første uken i juni hos Kynningsrud Fundamentering. Årets tema var «Bry deg - si ifra!».

- Vi skal alltid si ifra når vi oppdager situasjoner som kan medføre risiko. Uka var full av aktiviteter med egne temaer hver dag. Målsettingen var (og er) å få lavere terskel for å si ifra, heter det i en melding fra selskapet.

Mandag i forrige uke hadde alle medarbeiderne Kick off på byggeplassene. Alle hadde samme program med film, diskusjon og andre aktiviteter. Konkurranse «Det beste si-ifra-ord» ble introdusert.

Med HMS handlingsplan som grunnlag var praktisering av sikkerhetsavstand, ytre miljø og innleid arbeidskraft temaer som ble tatt opp denne uka. Tilnærmingen til disse emnene var også her gjennom virkemidlet «Bry deg-si ifra». SMS med informasjon om HMS-uka ble sendt alle medarbeidere hver dag.

Møter i administrasjonen fikk vente, og lederne reiste ut til alle de nærmere 20 prosjektene som var i drift.

- Vernerundeskjemaet ble erstattet med et besøksskjema som fokuserte på den gode samtalen, og at det er viktig å ha lav terskel for å si i fra både når det gjelder akutte farer og mindre farer. HMS-uka har vist seg å være et sentralt virkemiddel for å oppnå vårt overordnede HMS-mål: Medarbeiderne skal ha det gøy på jobben og komme frisk hjem fra jobben hver dag, heter det i meldingen.