- Det at Hæhre blir avvist, til tross for korrekt formell overlevering av tilbudet, føles grovt urettferdig, sier Albert Hæhre.

Hæhre: - Sakens faktum har blitt snudd fullstendig på hodet

Styreleder Albert Hæhre i Hæhre Entreprenør sier til Byggeindustrien at de har behov for å understreke at sakens faktum har blitt snudd fullstendig på hodet i det mediebildet som er skapt rundt avvisningssaken på E6 Helgeland sør.

Han bekrefter at Hæhre har påklaget Statens vegvesen sitt vedtak om å avvise Hæhres tilbud på Helgeland sør.

- Da saken er i prosess har vi ikke ønsket å kommentere saken utover at vi er uenig i det vedtak Statens vegvesen har fattet, og at vi av den grunn har påklaget vedtaket. Saken har de siste dager fått stor mediedekning, og vi blir kontaktet av mange mennesker som innehar ulike roller i samfunnet. Gjengangeren er hva vi mener om regelverket, om vi føler oss urettferdig behandlet og så videre. Vi føler nå behov for å understreke at sakens faktum har blitt snudd fullstendig på hodet i det mediebildet som er skapt, sier Hæhre.

- I og med at vi har valgt å være så ordknapp i våre svar til pressen, får vi ta vår del av ansvaret for dette. Vi har i denne saken aldri diskutert relevansen av eller hvorledes regler for offentlige anskaffelser skal følges. Hæhre har på sedvanlig måte forholdt seg til det formelle regelverk som Statens vegvesen har bestemt skal gjelde for innlevering av tilbud på Helgeland sør. Problemet er, slik Hæhre ser det, at Statens vegvesen ikke har overholdt sin plikt til å opptre formelt riktig i samme sak, slår Albert Hæhre fast.

Han mener i klartekst at Statens vegvesen ikke klart å følge opp sine egne pålagte prosedyrer og retningslinjer.

- Det at Hæhre blir avvist, til tross for korrekt formell overlevering av tilbudet, føles derfor selvfølgelig grovt urettferdig. Det er dette som er den bærende uenighet mellom Hæhre og Statens vegvesen, sier styrelederen.

Hæhre håper at saken kan legges død.
- Vi er av den oppfatning at de formelle feil som er oppstått ikke på noen måte burde påvirke saken og få slike dimensjoner som man nå har registrert. Nå får vi avvente svaret vi skal få fra Statens vegvesen over helgen og vi håper selvfølgelig at saken løses på en slik måte at både NCC, Skanska og Hæhre får delta på tilbudsåpningen, sier Albert Hæhre.

Regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region nord sier at han ikke ønsker å kommentere saken utover hva han tidligere fredag uttalte til Byggeindustrien:

- Hæhre vil få tilbakemelding på klagen de har sendt oss rundt helga. Svaret går fra oss enten i dag (fredag journ. anm) eller mandag.