Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Vegvesenet utsetter konvolutt-åpning etter Hæhre-klage

Konvoluttåpning på veiprosjekt i nord blir utsatt i en uke.

Regiondirektør Torbjørn Naimak i Statens vegvesen. Arkivfoto.

Statens vegvesen avviste tidligere denne uken tilbudet fra Hæhre Entreprenør i konkurransen om kontrakten for utbyggingsprosjektet E6 Helgeland sør.

Årsaken var at tilbudet skal ha blitt levert til feil adresse.

- Hæhre vil få tilbakemelding på klagen de har sendt oss rundt helga. Svaret går fra oss enten i dag (fredag journ. anm) eller mandag, sier regiondirektør Statens vegvesen nord, Torbjørn Naimak, til Byggeindustrien.

Utsetter tilbudsåpning

Konvolutt 2 med prisene til de to andre entreprenørene i konkurransen, NCC og Skanska, blir derfor ikke åpnet mandag 20. juni klokken 14.00, slik som opprinnelig var planen.

– Vi ønsker ikke at noen av partene skal ha kunnskap om prisene i anbudene før denne saken er avklart. Vi vil at  vurderingene ene og alene skal tas ut fra regelverket, sier Naimak.

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle ha ønsket seg et enklere regelverk å forholde seg til.

– Slik det er i dag, er regelverket ganske detaljert når det gjelder hvor anbudene skal leveres og når de skal leveres. Med en elektronisk innlevering av anbud, ville man unngått en sak som dette, sier Naimak.

Uenig

Statens vegvesen avviste tilbudet fra Hæhre Entreprenør AS fordi konvolutten med tilbudssummen ble levert i Mosjøen, ikke Oslo slik det var spesifisert i konkurransedokumentene.

– Hæhre er uenig i at tilbudet er levert i strid med konkurransedokumentene og vil forfølge saken overfor Statens vegvesen, sa styreleder Albert Hæhre i en kommentar til Byggeindustrien tidligere denne uka.

Solvik-Olsen: Kan ikke ha det slik

Også samferdselsministeren har meninger om saken.

Til Byggeindustrien i går sa Ketil Solvik-Olsen at han er lite fornøyd med hvordan regelverket har slått ut i denne saken.

– Vi kan ikke ha det slik. I akkurat denne konkrete saken kan vi ikke gjøre så mye med regelverket som foreligger, men vi må se til at dette ikke skjer i fremtiden. Sett at den avviste entreprenøren ligger lavere enn sine konkurrenter, så vil samfunnet kunne gå slipp av store summer, sa Solvik-Olsen til Byggeindustrien.