Rådgiver innen CFD og strømningsteknikk

Norconsult AS er med sine 3000 ansatte Norges største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Vi leverer tjenester nasjonalt og internasjonalt knyttet til bygg og eiendom, energi, industri, miljø, olje og gass, samferdsel, samfunnsplanlegging, sikkerhet og vann og avløp. Selskapet som er eid av de ansatte har hovedkontor i Sandvika og mer enn 80 andre kontorer i Norge og utlandet.

FirmaNorconsult
FylkeAkershus
StedSandvika
Søknadsfrist31.07.2016

Norconsults seksjon CFD og strømningsteknikk har i dag tre medarbeidere som arbeider dedikert innfor CFD-analyser. Gruppen søker nå å utvide med en ny medarbeider.

Hovedfokus for stillingen vil være praktisk bruk av CFD for å løse problemstillinger innen et stort spenn av fagområder. Typiske oppgaver inkluderer vindkrefter og -komfort, brann og eksplosjoner, ventilasjonsløsninger, vannkraft og VA-anlegg, kyststrømninger m.m. Et område med svært mye aktivitet er ventilasjon av tunneler og undergrunnssystemer mht. brann, luftforurensning, trykkstøt, frostinntrengning m.m.

Gruppens prosjekter deler seg på større flerfaglige Norconsult-prosjekter og separate oppdrag direkte mot egne kunder. Personen som søkes må i tillegg til gode tekniske og faglige kunnskaper ha evne til selvstendig kommunikasjon med kunder og samarbeidspartnere, eksternt og internt, i forbindelse med prosjektoppfølging og salg. Det er krav til flytende norsk (evt. annet skandinavisk språk) og gode ferdigheter innen engelsk, både skriftlig og muntlig.

Det søkes i utgangspunkt etter en person med mastergrad innen et tilhørende fagfelt og gode akademiske kunnskaper innen strømningsteknikk og termodynamikk. Det er ønskelig med mer enn 5 års erfaring innen anvendte CFD-analyser. Gruppens hovedverktøy er ANSYS CFX, men ANSYS Fluent benyttes også. For meshing benyttes ICEM (tetra og hexa), samt ANSYS Meshing. Personer med gode ferdigheter innen annen CFD-programvare (f.eks. OpenFOAM, Star-CCM+, Flow-3D) kan komme med i betraktningen. Kunnskaper innen geometrimodellering med ulike programvarer og formater er et stort pluss (SpaceClaim, 3D AutoCAD, Revit, andre Autodesk-produkter og liknende).

I tillegg til CFD vil arbeidet ut fra seksjonens behov også dekke andre typer beregninger og analyser. Annet verktøy som benyttes inkluderer IDA tunnel (1D tunnelsimulering), MatLab, Excel, penn og papir.

Hvis du er den rette personen kan vi tilby spennende, interessante og utviklende oppgaver.

Vi tilbyr:

  • Spennende prosjekter i et tverrfaglig miljø
  • Store faglige utfordringer med mulighet til å utvikle deg videre sammen med dyktige medarbeidere
  • Tverrfaglig miljø med samarbeid innen flere ulike fagkategorier
  • Gode lønns- og ansettelsesbetingelser
  • Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø
  • Eierskap i egen bedrift
  • Fokusering på kompetanse- og personalutvikling
  • Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm

Innsendelse av søknad

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at det kun er de elektroniske søknadene som vil bli behandlet. Det bes om at søknaden redegjør på en oversiktlig måte for relevant erfaring og din egen rolle i dette arbeidet.

Ved spørsmål kontakt gruppeleder Bård Venås, tlf 45401243/ bard.venas@norconsult.com eller seksjonsleder Jens Bjerkelund, tlf 90926268.

Send søknad

Vis flere stillinger: