K. Lund AS inn på eiersiden i Rørteknikk AS

K. Lund AS overtar aksjemajoriteten i stjørdalsbedriften Rørteknikk AS.

Partene har inngått avtale om overtakelse av 60 prosent av aksjene i Rørteknikk AS med virkning fra 20.06.2016

Stjørdalsbedriften Rørteknikk omsatte i 2015 for drøye 39 millioner kroner og har 33 ansatte.

- Dette har vært en prosess som har pågått i en tid, og vi er veldig glade for resultatet. Dette vil gjøre oss bedre rustet til å møte konkurransen i fremtiden og vi ser veldig frem til samarbeidet. Vi tror også at våre kunder og samarbeidspartnere ser positivt på nyheten. Våre ansatte ble informert på et allmøte nå nylig og ser lyst på fremtiden, sier Arne Ohren i Rørteknikk AS i en pressemelding.

Ohren, som også har sitt daglige virke i bedriften, er dagens eier i bedriften, mens sønnen Rune Ohren er daglig leder.

Ledelsen i Rørteknikk vil fortsette i sine stillinger også etter at K. Lund AS går inn på eiersiden.

K. Lund AS har eksistert i 142 år som rørleggerbedrift i Trondheim og utfører rundt 4.500 små og store oppdrag i året. Med sine datterbedrifter i Tempe VVS Senter AS, AS Rørlegger og RørTek AS på Steinkjer, vil gruppen få en budsjettert, samlet omsetning for 2016 på rundt 300 mill.kr.

Til sammen vil det være rundt 190 ansatte i de 5 bedriftene. K. Lund AS befester dermed sin posisjon som en av Norges største rørleggerbedrifter.

- Vi er løpende på utkikk etter gode forretningsmuligheter for å styrke vår konkurransekraft. Vi ønsker med dette å få et sterkere fotfeste i vekstkommunen Stjørdal og nærliggende områder, samt at vi tror at begge bedriftene vil dra nytte av dette slik at vi lærer av hverandre og skaper enda bedre resultater. Nytteverdien ved å bli større ligger i konkurranseevnen. Våre kunder og samarbeidspartnere vil nok ikke oppleve noen stor forandring, men at K. Lund og Rørteknikk skal bli enda bedre er jeg sikker på, sier adminstrerende direktør Torkild Korsnes i K. Lund AS i meldingen.