Salen var full da Nye Veier arrangerte leverandørdag på Gardermoen på tirsdag.

Stinn brakke under Nye Veiers leverandørdag

Rundt 200 deltakere fra over 80 ulike selskaper deltok på Nye Veiers leverandørdag.

Adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier.

Det er andre gangen Nye Veier AS arrangerer leverandørdag

og hovedpunktet på agendaen var denne gangen presentasjon av prosjektene E18 Rugtvedt-Dørdal i Telemark og E6 Kolomoen – Moelv i Hedmark. Nye Veier delte leverandørdagen opp i en engelsk- og en norskspråklig del. Cirka 150 deltakere var med på den norske delen, mens 50 deltakere valgte den engelske.

- Det er vel dette vi kaller stinn brakke, sa en tydelig fornøyd administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier, da hun innledet den norske delen av leverandørdagen.

"Alle" de store

På listen over påmeldte deltakere finner vi ikke overraskende representanter fra en rekke store norske og utenlandske entreprenørselskaper, blant annet Skanska, Veidekke, NCC, Hæhre, AF Gruppen, Acciona, Porr, Hochtief, Implenia, OHL og Ghella. Også de store rådgiverselskapene var godt representert under leverandørdagen.

- Vi er veldig fornøyde med responsen på leverandørdagen, så dette er noe vi ønsker å utvikle videre, sier Hovland til Byggeindustrien.

Fokus på kompetanse

Anette Aanesland, direktør for teknologi og utbygging i Nye Veier.

Hun tror Nye Veiers fokus på kompetanse og tidlig entreprenørinvolvering er en viktig årsak til at mange selskaper finner prosjektene interessante.

- Vi har forsøkt og legge til rette for sunn konkurranse og god kompetanse. Tilbakemeldingen vi får fra entreprenørleddet er at det endelig blir brukt kontraktsformer der entreprenørene kan bidra med sine løsninger og tilrettelegge for bedre produktivitet, sier Hovland.

Tidlig entreprenørinvolvering

Anette Aanesland, direktør for teknologi og utbygging i Nye Veier, understrekte i sitt innlegg at Nye Veier vil ha med entreprenørkompetanse allerede i reguleringsplanleggingen.

- Vi tror kompetansen sitter hos entreprenørene og den ønsker vi å trekke inn så tidlig som mulig for å lage de gode prosjektene, sa Aanesland.

Tror på Nye Veier

Kontraktsdirektør Anders Haukedalen i NCC Norge.

Kontraktsdirektør Anders Haukedalen i NCC Norge AS, var en av deltakerne på leverandørdagen. Han har tro på at det nye veiselskapet kan gi norsk veibygging ett viktig løft.

- Det virker som Nye Veier ønsker å ha med seg markedet og de er opptatt av å bruke entreprenørkompetansen og det er vi selvsagt veldig positive til. Når det er sagt må vi være ærlige nok til å si at dette er en læreprosess for bransjen. Det krever nok litt tid før vi har lært oss alle utfordringene som ligger i måten Nye Veier ønsker å legge opp sine prosjekter, sier Haukedalen.

Kom gjennom nåløyet

Haukedalen er naturlig nok meget fornøyd med at NCC kom seg gjennom nåløyet da fire selskaper ble prekvalifisert til det første Nye Veier prosjektet mellom Arendal og Tvedestrand.

- Vi går på med krom hals og synes dette er veldig spennende, sier Haukedalen.

Les mer om leverandørdagen og de kommende Nye Veier prosjektene i nr. 11 av Byggeindustrien, som kommer ut i slutten av juni.