Første rettssak etter korrupsjon i Drammen

I august møter søsteren til den korrupsjonssiktede saksbehandleren i Drammen i Drammen tingrett, tiltalt for å fjerne bevis i en straffesak.

Like etter at den kvinnelige saksbehandleren i Drammen ble siktet for grov korrupsjon i januar, tok hun kontakt med søsteren og ba henne fjerne dokumenter fra huset der hun bor.

– Kvinnen nekter straffskyld, opplyser politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

Hun har i avhør hevdet at hun først senere forsto at hun gjorde noe ulovlig. Strafferammen for å fjerne bevis er to års fengsel.

Politiet hadde i lang tid overvåket saksbehandlerens bevegelser og avlyttet telefonen hennes. Derfor fulgte politiet med på telefonsamtalen mellom byggesaksbehandleren og søsteren. På vei ut av huset med flere søppelsekker og poser med dokumenter, ble hun pågrepet av politiet, en pågripelse som ble filmet av NRK.

Rettssaken skal opp i tingretten 10. august, og det er bare satt av én dag til saken. Den korrupsjonssiktede kvinnen er ikke stevnet som vitne. Politiet mener telefonsamtalen holder som bevis.

Advokat Martin Smith, som forsvarer kvinnen, har ikke fått snakket med sin klient og har derfor ingen kommentar til saken, ifølge Drammens Tidende.

To byggesaksbehandlere i Drammen kommune er siktet for grov korrupsjon. De ble pågrepet i januar, og satt i varetekt en periode. Et tjuetalls ulike utbyggere i rundt 30 saker er i søkelyset for medvirkning til grov korrupsjon. Saken er ikke ferdig etterforsket.