I år feirer Tåsen skole 100 år. I den anledning har Undervisningsbygg plantet en helt ny spisslønn i skolegården for å markere startskuddet for et nytt miljøprosjekt om biomangfold. Et prosjekt hvor humla er et viktig bidrag til pollenpassasjen i Oslo kommune.

Plantet humlevennlig tre på Tåsen

Undervisningsbygg har plantet et pollinatorvennlig tuntre (spisslønn) på Tåsen skole.


Skolegården var fullsatt med spente elever da rektor John Myrlund ønsket velkommen til «jubeluka» i strålende solskinn mandag formiddag. Tåsen skole er 100 år og rektor er henrykt.

Skolen fikk også noen velvalgte ord fra skolebyråd Tone Tellevik Dahl og assisterende direktør i Utdanningsetaten Patrick Stark. Videre kom energi- og miljøingeniør, Marthe Wiik-Hansen Bjerkåsholmen i Undervisningsbygg til orde:

- Undervisningsbygg har plantet en spisslønn i skolegården fordi dette treet bidrar til å gi humlene en bedre hverdag. Humler og bier spiller en avgjørende rolle i pollineringen av verdens planter. En tredjedel av verdens samlede matproduksjon er avhengig av den jobben de gjør.

Dette treet er en del av en dugnad om å etablere grønne «korridorer» for pollinerende vekster i Oslo kommune. Vi håper treet vil bli et samlingspunkt både for humlene og biene, men også for elevene her på Tåsen skole, avsluttet hun.

Topp stemning på Tåsen skole som har fått et helt nytt, humlevennlig tre på dagen som markerte skolens 100 årsjubileum.

Mer informasjon om pollenpassasjen finner du her:
http://www.pollinatorpassasjen.no/