Lervig Brygge Pluss

Foto: Sindre Ellingsen<p>Foto: Sindre Ellingsen</p>Foto: Sindre EllingsenFoto: Sindre EllingsenFoto: Lund Hagem Atelier OsloFoto: Lund Hagem Atelier OsloFoto: Lund Hagem Atelier OsloFoto: Lund Hagem Atelier OsloFoto: Lund Hagem Atelier OsloFoto: Lund Hagem Atelier Oslo

I sjøkanten på Storhaug Øst har AF Bygg Rogaland ført opp fire høye, skinnende bygg som rommer 187 leiligheter.

Fakta

Sted: Storhaug Øst, Stavanger
Prosjekttype: Nybygg, bolig
Entreprisekostnad eks mva:
500 millioner kroner
Bruttoareal: 29.414 kvm BTA
Tiltakshaver: Selvaag Bolig
Totalentreprenør:
AF Bygg Rogaland
Teknisk totalentreprenør: Apply TB
Arkitekt: Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo
Interiørarkitekt: Riss
Landskapsarkitekt: Rambøll
Rådgivere: RIB: BGKI BollingerGrohmann + Florian Kosche AS l RIBygn fysikk: Rambøll l RIV, RIE: Apply TB l RIAku: Sinus l RIGeo: Ølnes l RIBr: Multiconsult l RIVVA eks anlegg: Norconsult
Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: Anko og Geo-partner l Grunnarbeid og peling: T Stangeland Maskin l Betongarbeid: Totalbetong, Sandnes Betong l Bubbledeck: Bubbledeck Norge l Gulvstøp/ tynnavretting: A-Plan l Ytterveggs-
elementer: Timbeco l Taktekking: Icopal Tak l Membranarbeider: Gulv og Tak l Vinduer, innerdører og balkongdører: Lian l Fasadeplater: J Johnsen & Sønner l Balkonginn-
glassing: Lumon l Maler, gulvlegger, parkett, mur og flis: T Lund l Baderoms-kabiner: Part l Heiser: Kone l Branntetting: Kruse Smith l Lås og beslag: Låsgruppen l Kjøkken og garderobe: HTH l Møbelsnekker: Treprosjekt l Byggevarer: Optimera l Maskinutleie: Naboen l Byggstrøm: Cramo l Transport og mottak byggavfall: Norsk Gjenvinning l Glideforskaling: Interform

I tillegg til leilighetene omfatter Lervig Brygge Pluss velstelte uteområder, et parkeringsanlegg over to etasjer og et eksklusivt serviceområde på cirka 600 kvadratmeter.

Her finner man også betjent resepsjon, selskapslokale, kjøkken, møterom, tre gjesterom, treningsrom og kaffebar med ferske aviser. Beboerne kan om ønskelig treffes til felles middag og vafler hver torsdag, for-
skjellige arrangementer eller bare for å ta en kopp kaffe. Får man besøk kan man låne gjesterom ved behov. Fra treningsrommet han man panoramautsikt mot Ryfylke.

500 millioner kroner
Prosjektet er tegnet av Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo og ført opp av AF Bygg Rogaland i en totalentreprise. Samlet areal er på 29.414 kvadratmeter. AF Bygg Rogalands kontraktsum er cirka en halv milliard kroner eks mva. Byggestart var i mai 2013, og innflytting startet i desember 2014.

Innglassede balkonger
Salgsleder Helene Olsen-Beck i Selvaag Bolig forteller at leilighetene er fra 40 til 108 kvadratmeter og at de har høy standard.

– Alle leilighetene har egne innglassede balkonger og sol- og utsiktsforholdene er meget gode. En del av leilighetene har panoramautsikt mot Ryfylke og andre har spennende utsikt inn over området. Alle leilighetene har universell utforming. Som standard er det takhøyde på 2,55 meter og 2,60 meter. Det er vannbåren gulvvarme og énstavs eikeparkett på alle gulv. Store vindusflater gir leilighetene mye lys, og skaper en meget god romfølelse. Kjøperne hadde mulighet for tilvalgsløsninger, og det er fortsatt mulighet for å kjøpe båtplass i marinaen i prosjektet. Uteområdene omfatter pent opparbeidete grøntarealer, gangstier, lekeplasser, benker/sittegrupper, bryggepromenade, amfi og badestrand, sier Olsen-Beck.

Fire boligtårn
Sivilarkitekt Thomas Liu i Atelier Oslo forteller at Lervig Brygge består av fire boligtårn plassert på en av Stavangers beste boligtomter ved sjøen.

– Parkering, havnepromenade og basene i høyhusene er landskapsmessig formet for å gi gode forbindelser og uterom. Tårnene er utformet som 4- og 5 spennere og har oppholdsrommene vendt mot sydvest. Planformen med innvendige hjørner gjør at leilighetene ikke har innsyn til hverandres balkonger. Vindusarealet er maksimert ved nøye analyse av vindusspesifikasjoner og energiberegning for at beboerne skal få maksimalt ut av den spektakulære utsikten mot havet og horisonten. Planene i hvert av tårnene er like i alle etasjer som gir høy grad av standardisering for sjakter, baderom og planlegging.

Prosjektet er modellert i 3D REVIT, noe som har gjort tegningsproduksjon, kommunikasjon med byggeplass og kvalitetssikring enkelt. Fasaden er bekledd med vedlikeholdsfri syrefast stål som speiler omgivelsene og forandrer karakter etter været. De innglassede balkongene er kledd med tre på innsiden som gir et varmt visuelt preg, sier Liu.

Sprinklerpumper
Prosjektleder Roar Eide i Apply TB sier at selskapet har prosjektert og utført alle tekniske fag i prosjektet.

– Alle leilighetene har universell utforming, vannbåren gulvvarme, varmt forbruksvann via veksler på fjernvarme og porttelefon med kamera. Alle leilighetene er sprinklet. Det er trykkøkningspumpe på sprinkler og forbruksvann på grunn av høyden på de to høyeste blokkene, på 16 og 17 etasjer.

Det er fulldekkende brannvarslingsanlegg som er direkte knyttet opp mot brannvesenet, sier Eide.

Bubbledeck
Prosjektleder Marianne Beck i AF Bygg Rogaland forteller at byggene står på cirka 350 stålkjernepeler på utfylt sjøbunn. De lengste pelene er cirka 20 meter.
Byggene har tilnærmet stjerneform. Parkeringsanlegget under byggene er støpt i vanntett betong. Over bakkenivå har tre av byggene glidestøpte trappe- og heishus. Etasjeskillere er i bubbledeck. Takene er flate, isolerte og tekket. Fasadene er kledd med plater av rustfritt stål, som gir et flott og variert lysspill.

Totalt har det gått med 12.000 kubikkmeter ferdigbetong. Den største enkeltstøpen var på 1.250 kubikkmeter.
Det er 25 cm isolasjon i ytterveggene og i snitt 30 cm i takene. Vinduene har en U-verdi på (0,8). Trykktesting viser en luftveksling på 0,4.

Prosjektet er gjennomført på 379.000 timeverk og uten fraværsskader.

Byggingen har ifølge Marianne Beck gått greit.

– Den største utfordringen var sterk vind da veggelementene på inntil åtte meter skulle heises på plass, sier Beck.

TEK10
Lervig Brygge Pluss er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming skjer med vannbåren gulvvarme basert på fjernvarme. Leiligheter og serviceområde har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.


Flere prosjekter