Nordmenn liker å kose seg utendørs, selv om været ikke alltid klaffer. Det blir stadig mer populært med hagestuer, som her hvor den er bygget oppå terrassen.

Nordmenn kjøper hagestuer som aldri før

Stor aktør har økt salget av hagestuer med femti prosent, sammenlignet med fjoråret.

Ifølge en pressemelding fra Grønt Fokus bekreftes trenden om at frittstående hagestuer blir stadig mer populært i Norge.

Selskapet, som er en stor aktør innen salg av hagestuer, uterom og drivhus i Norge, har i løpet av årets fem første måneder økt salget av komplette hagestuer med 50 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi opplever sterk vekst og interesse for hagestuer blant nordmenn. Det er mange som i dag ser hvilke muligheter det er å investere i hagestue og at dette er en kostnadseffektiv utvidelse av hjemmet, sier Mikael Jonsson i Grønt Fokus.

Han peker også på at man med en frittstående hagestue ikke er så bundet opp rent designmessig. - Om plankeveggen ikke stemmer med selve huset gjør det ikke så mye så lenge hagestuen står fritt, sier han.

Grønt Fokus tilbyr tre ulike ferdig pakkede frittstående hagestuer, men man trenger ikke å kjøpe ferdige pakker. Alle deler kan kjøpes i løs vekt slik at man kan kappe, bygge og få den hagestuen og størrelsen man vil ha.

– Med frittstående hagestue tilbys et ferdig konsept som er enkelt å velge, kjøpe og bygge - forberedt med instruksjoner og høy kvalitet i materialer, teknikk og detaljer. Det finnes mange størrelser og versjoner å velge blant. Når det gjelder frittstående hagestue som er frikoblet fra husets vegg er rommet ekstra forsterket for å tåle snø og vind, avslutter Jonsson.