Archer og C6 Technologies

I Stangeland Næringspark i Sandnes har Masiv Bygg ført opp et kontorbygg og et verkstedbygg for oljeserviceselskapene Archer og C6 Technologies.

Fakta

Sted: Sandnes
Prosjekttype:
Nybygg, kontor og verksted
Bruttoareal: 18.000 kvm
Tiltakshaver:
Stangeland Næringspark
Totalentreprenør: Masiv Bygg
Teknisk totalentreprenør: DNF
Arkitekt: Aros Arkitekter
Rådgivere: RIB: Prefab Design l RIV, RIE: DNF l RIAku: Sinus l RIBr: BrannCon l RILys: COWI l RILand-
skapsing: Vial l SHA koord: HMS Koordinatoren
Underentreprenører/leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Stangeland Maskin l Betong-
elementer: Hå Element l Hulldekker: Spenncon l Betongsaging: Leikvoll Kjerneboring l Gulvstøp: Egeland Gulv l Stålarbeid: SL Mekaniske l Taktekking: Sandnes Tak l Alu. dører og vinduer og glassfasader: Time Aluminium l Ståltrapper og rekkverk: Trappeteknikk l Tømmer/innredning: Stavanger Bygg l Maler: Sundt & Vigrestad l Gulvlegger: Vikeså Golv l Mur og flis: Murerfirma Gjesdal & Rødberg l Personheiser: TKS Heis Kverneland l Branntetting og fuging: Thermax l Porter og ståldører: Port Teknikk l Traverskraner: Datek
Løfteteknikk l Storkjøkken: Norrøna Storkjøkken l Utvasking: Toma Facility Services

Byggene er tegnet av Aros Arkitekter og ført opp i totalentreprise. Samlet areal er 18.000 kvadratmeter, fordelt med en tredjedel på kontorbygg, en tredjedel på verksted og en tredjedel på underjordisk parkerings-
anlegg. Byggestart var i november 2014, og ferdig-
stillelse var i februar i år.

Bjarte Bakken i Archer forteller at kontorlokalene har en kombinasjon av cellekontorer og landskap. Kontorbygget og en kontordel i verkstedbygg er forbundet med to gangbruer. Det er mulig å bygge på en etasje til på kontorbygget.

I parkeringsanlegget er det plass til cirka 200 biler. Country Manager Halvor Schrøen Rønneseth i Archer forteller at selskapet er et globalt oljeserviceselskap med mer enn 40 års historie.

– Selskapet har virksomhet på 40 steder i 19 land og tilbyr boretjenester, brønn-
integritet og intervensjons- og brønnpluggingstjenester. Vi legger vekt på sikkerhet og kvalitet og opererer på enn 40 lokasjoner i 19 land, sier Schrøen Rønneseth.

Elementbygg
Tomten på Stangeland er på 22 mål og har morene og fjellgrunn. Før byggestart ble tomten tilført sprengsteinsmaser. Det er lagt radonduk under kontorbygget, og det ligger en kulvert i grunnen mellom byggene.

Prosjektleder Jan Egil Høyland i Masiv Bygg forteller at begge byggene er rektangulære. Bærende konstruksjon er av betongelementer. Takene er flate, isolerte og tekket. Kontorbygget har hvit og lys blå puss på betongfasadene, mens verkstedbygget har antrasittgrå puss.

Kontorbygget og kontordelen i verkstedbygget har tepper og parkett på gulvene, systemvegger og systemhimlinger. Verkstedhallen har betonggulv som er stålglattet og støvbundet og åpne himlinger med korrugerte stålplater.

Hå Element har levert 998 betongelementer i de to byggene, fordelt på 448 sandwichelementer, 201 gråvegg/innervegg-
elementer, 55 plater/repos/trapper og 294 søyler og bjelker. Bedriften brukte cirka 60 tonn ø32 i armering av bjelkene. Elementene ble kjørt fra Hå Elements anlegg på Varhaug til Stangeland på 369 billass. Spenncon har levert 12.000 kvadratmeter med hulldekker.

TEK10
Begge byggene er prosjektert og ført opp etter TEK10. Oppvarming og kjøling skjer med konvektorer basert på varmepumpe. Det er 25 cm isolasjon i veggelementene og i snitt 30 cm i takene. Vinduene har en U-verdi på 0,8.

Byggene er vedlikeholdsvennlige og har aluminiumsvinduer med lang levetid. Begge byggene har universell utforming.

Kontorbygget er brannseksjonert, mens det er fullsprinkling i verkstedbygget. Utenfor byggene er det asfalterte områder, områder med belegningsstein og grøntareal.

130 personer med da byggeaktiviteten var på topp. Byggene er ført opp uten fraværsskader.


Flere prosjekter